معرفی کتاب راه چهارم
دست نویس زیر برداشتی شخصی همراه با کمی تغییرات از برخی فصول کتاب «راه چهارم راهنمای دانشمندان جوان ایرانی» نوشته دانشمند ارجمند آقای دکتر فرخ سعیدی است. بخوانیم و ....
دانشمندان جوان ایرانی که تحصیل کرده خارج یا داخل هستند، هنگامی که وارد میدان سخت زندگی در ایران میشوند و پیچیدگی و کندی و فراز و نشیب امور را از نزدیک مشاهده میکنند، تنها سه راه به روی خود باز میبینند. آن سه راه عبارتند از:
1) گروهی به این فکر میافتند که هر چه زودتر از کشور بروند، به این امید که بلکه در خارج یک زندگی منظم و مرتب و پربار براساس معلومات و مهارتهای خود برای خود دست و پا کنند.
2) گروهی «دانش» خود را کنار میگذارند و به دنیای بیکران هنر و عرفان و شعر و فلسفه و چه بسا تجارت پناه میبرند.
3) گروهی نیز همرنگ جماعت میشوند و به سهم خود از فرصتهای طلائی که در یک جامعه جهان سومی برای تحصیل کردهها پیش میآید، بهره میبرند.
آنچه مسلم است این است که هیچکس را نمیتوان و نباید در انتخاب راهش، تحسین یا نکوهش کرد اما آیا راه چهارمی نیز وجود دارد؟
راه چهارم: تک تک دانشمندان جوا ن ایرانی میتوانند راهنمایانی باشند برای مردم جامعه ایرانی در عبور آنها از یک گذرگاه تاریخی.
کدام گذرگاه تاریخی؟ گذرگاهی برای کسب «فرهنگ علمی».
فرهنگ علمی چیست؟
فرهنگ بر دو نوع است. یکی «فرهنگ ادبی» که شامل زبان ، دین و هنر است و ما بهترین نوع آن را در جهان داریم و دیگری «فرهنگ علمی» که شامل اقتصاد، مدیریت، آموزش و دانش است و ما بهترین نوع آن را در جهان نداریم!
حدود 1500 سال قبل از کشف آمریکا، منشور حقوق بشر در ایران نگاشته شد و حدود 150 سال قبل از شروع صنعتی شدن ایران، رنسانس در غرب روی داد. با مقایسه این دو عدد به دو نکته مهم پی میبریم؛ اول اینکه از قدمت فرهنگ ادبی خود که بطور ناخودآگاه در تمام وجود ما ریشه دوانده است آگاه میشویم و دوم اینکه درمییابیم برای کسب فرهنگ علمی در سطح فعلی، حداقل به چند نسل زمان همراه با تلاش مداوم نیاز داریم و حل مشکلات جامعه ما به صورت یک شبه فقط خیالی خام است.
در مشکلات ما در اصل نه خارجیها مقصراند و نه حکومتهای ما. قصور با یک یک مردم ما است. نه اینکه ما مردم بدی باشیم برعکس در مقایسه با مردم بسیاری از کشورهای دیگر ما انسانهای بسیار شریفی هستیم. تنها گناه ما این است که دوران شکوهمندیِ فکریِ اروپاییِ چند سدة پیش را طی نکردهایم. دورانی که بدون عبور از آن نمیتوان به روحیه و بینش لازم برای دانش و پژوهش امروزی رسید. به هر حال هرچه بود گذشت. حالا چه باید کرد؟
در کتاب «راه چهارم» که توسط انتشارات نخل دانش چاپ شده است ابعاد بیشتری از این موضوع مورد بحث قرار میگیرد و به چون و چراهای این موضوع به صورت جامع تری پرداخته میشود. در پایان برای استاد گرانمایه جناب آقای دکتر سعیدی که تجربیات زندگی ارزشمند خود را در نگارش این کتاب بکار گرفتهاند آرزوی تداوم در پویایی دارم.
محمد رضا حکیمیان
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
فقط برای تقویت تخیل
تاریخ انتشار : 1388-02-26تاریخ بروز رسانی : 1403-08-17 -
تغییر وضعيت زندگی خود و جامعه
تاریخ انتشار : 1387-05-03تاریخ بروز رسانی : 1403-07-16 -
استراتژی خود را تغییر بدهید
تاریخ انتشار : 1388-01-30تاریخ بروز رسانی : 1403-08-17 -
اصو ل موفقیت از زبان بیل گیتس
تاریخ انتشار : 1388-07-25تاریخ بروز رسانی : 1403-08-17 -
قوانين خوشبختی ليمن
تاریخ انتشار : 1391-10-24تاریخ بروز رسانی : 1403-08-17
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .