تغییر وضعيت زندگی خود و جامعه
همانا خداوند وضعیت هیچ قومی را تغییر نمیدهد تاوقتی که خود آن قوم حال خود را تغییر دهند.
( سوره رعد-11)
آيا ميخواهيد در مدت کوتاهی وضعيت زندگی خود و جامعه را تغيير دهيد؟ شرط اصلی اين موضوع اراده و تصميم شما در تغيير واصلاح رفتارتان میباشد.
در اين جا با روشی آشنا میشويد که رفتار و عمل شما را به صورت تدريجی بهبود ميبخشد. نام اين روش اصلاح از درون است. به اين صورت که شما يک نقطه ضعف اخلاقی ، گناه يا اشتباه را بر اساس شناختی که از خود داريد يا از طريق مشورت با اعضای خانواده يا دوستان انتخاب ميکنيد و برای مدت يک سال تنها برروی آن مساله به طور ويژه کار میکنيد.
در پايان هر هفته يا ماه ميزان پيشرفت خود را درباره آن موضوع مورد بررسی قرار میدهيد. درباره مواردی که هنوز بر طرف نشده فکر و برنامه ريزی ميکنيد تا در ماههای آينده تکرار نشود. بنابراين در پايان يک سال با پيشرفت قابل توجهی روبرو خواهيد شد.
اما موضوع به اينجا ختم نمی شود. لازم است پس از انتخاب موضوع اخلاقی، شما اين طرح را به اطلاع سه نفر ديگر برسانيد و آن ها را از اهميت و مزايای اين روش مطلع کنيد. سپس آن سه نفر زير شاخه شما میشوند که هر يک از آنها يک طرح اخلاقی برای يکسال انتخاب و سه نفر ديگر را مطلع و زير شاخه خود مي کنند و الی آخر.
مزيت اين روش در اين است که هر فرد شاهد بهبود روزافزون رفتار خود و وضعييت زندگي و محيط جامعه است. اين مساله باعث تشويق افراد به پيگيری پروژههای خودسازی و وارد کردن نفرات ديگر در اين طرح ميشود.
ميتوان از طريق رياضی اثبات کرد اگر آشنايی يک فرد با اين طرح، انتخاب يک موضوع اخلاقی برای خود و پيدا کردن سه زير مجموعه ديگر يک هفته طول بکشد ، در مدت کمتر از 4 ماه بيش از 60 ميليون هم وطن در اين مجموعه خودسازی عضو میشوند و همگي در جهت اصلاح اخلاق و رفتار اجتماعی گام برمیدارند.
هر يک از ما ممکن است تا چند سال، چند روز يا چند ساعت ديگر بيشتر زنده نباشيم!
پس چه خوب است از نعمت عمر استفاده کرده و هر روز در جهت اصلاح درون و رفتار خود تلاش کنيم. در اين صورت پس از مرگ حسرت روزهای از دست رفته را نخواهيم خورد. همانطوري که خداوند هدف از خلقت انسان و هديه کردن زندگی و نعمتهای فراوان را به او اين چنين تعريف ميکند:
... تا شما را آزمايش کنيم (و مشخص شود) کدام يک درست کارتريد.
(سوره هود-7) و(سوره ملک-2 (
شرايط بد زندگی و جامعه ما انعکاس و نتيجه گناهان و رفتار ناپسند ماست. اين قانون طبيعت است و تمامی اديان الهی آن را بيان کردهاند. فقر و فحشا، اعتياد، گرانی و مشکلات اقتصادی، عدم اطمينان به ديگران، اضطراب و نگرانی، بيماریها، سيل و زلزله در واقع عذابهايی هستند که حاصل گناهان ماست و بيم اين میرود که در آيندهای نه چندان دور به دليل غوطه ور شدن بيشتر در اشتباهات، بلايا و عذابهای شديدتر بر ما واقع شود.
اما خداوند به ما بشارت میدهد که اگر در جهت اصلاح خود و ديگران به حرکت درآييم ، ما را از بلاهای بزرگ در امان میدارد و آيندهای نيکو به ما هديه خواهد نمود. چنانچه فرموده است:
و پروردگارت هيچ قومی را به خاطر ظلمشان هلاک نخواهد کرد وقتی که آنان درحال اصلاح خود باشند.
(سوره هود-117)
لازم است در باره اين طرح به چند نکته توجه نماييد:
1- اگر شخصی حاضر نباشد برای داشتن زندگی بهتر رفتار خود را تغيير دهد چگونه انتظار دارد دوستان، همکاران يا مدير و شهردار برای او کاری بکنند و در رفتار خود تغيير دهند؟
2- رفتارهای غلط و گناهان به دليل آموزشها، تربيت نادرست و شرايط محيطی در طی ساليان دراز در انسان بوجود آمده است. بنابرا ين مدت زمان يک سال برای پرهيز و اجتناب از هرکدام آنها زمان زيادی نيست.
اصلاح شدن يک فرد خطاکار در يک لحظه عملی و واقعی نيست. هرچند اگر حاضر شويم خود را تغيير دهيم در جهات ديگر هم پيشرفت خواهيم داشت. همانطورکه خداوند فرموده است :
و خداوند بر هدايت کسانی که هدايت شدهاند میافزايد... (سوره مريم-76)
3- برای پروژه يکساله خود حتما موردی را انتخاب کنيد که در رفتارتان تاثير داشته باشد. شما هر اعتقاد خوب و مثبتی که داشته باشيد تا زمانی که دراخلاق ورفتارتان ظاهر نشود باعث بهبود زندگی شما نخواهد شد!
4- موضوع پروژه خود را با شناختی که از خودتان داريد یا از طريق مشورت با دوستان يا اعضای خانواده انتخاب کنيد.
5- دراين جا برخی موضوع های پيشنهادی مطرح شده است. توصيه میشود اگر شخصی گاهی دروغ میگويد از اين مورد شروع کند. چون دروغ ريشه بسياری از بدیهای ديگر است.
- پرهيز از دروغ - پرهيز از دزدی - پرهيزاز بدگويی و غيبت - پرهيز از گران فروشی
- پرهيزازخريد و فروش مواد مخدر - پرهيز از زنا - پرهيزازخشم وعصبانيت
- پرهيزاز ربا دادن و ربا گرفتن - ترک اعتياد به مواد مخدر - پرهيزاز بخل و حسد
- پرهيزاز رشوه دادن و رشوه گرفتن - پرهيزاز پارتی بازی - پرهيز از تنبلی
- پرهيز از عيب جويی و تمسخر ديگران - استفاده نکردن ازموقعيت اداری واموا ل دولتی جهت منافع شخصی - پرهيز از تجملات و هزينههای زياد در مراسم ازدواج وديدارهای خانوادگی
- پرهيزازحرفهای لغو و بيهوده بخصوص لطيفههايی که هموطنان ما را از ديگر شهرها و نژادها به تمسخر میگيرد.
- امانت داری - احترام و توجه به پدر و مادر - خوش رويی با ديگران
- کمک مادی و معنوی به ضعيفان و مستمندان - به يادآوری و شکرگزاری نعمتهای خداوند
- وفای به عهد (مثل پرهيزازصدور چک بی محل و...) - حفظ وقار و کرامت انسانی در گفتار و کردار
6- مناسب تراست افرادی که به سن بلوغ عقلانی رسيدهاند در اين طرح شرکت کنند. اگرچه کودکان نيز بعلت الگوبرداری از بزرگترها در آينده رفتار بهتری خواهند داشت.
7- لازم است با سه نفری که بعنوان زير شاخه انتخاب میکنيد ارتباط داشته باشيد تا بتوانيد در مورد پروژههای خود، مقدار پيشرفتتان و تاثيری که روی زندگی شما گذاشته است بحث و مشورت کنيد. اين کار باعث ياد آوری مجدد پروژهها و افزايش انگيزه شما خواهد شد.
8- بهتر است فقط یک پروژه انتخاب کنيد اما میتوانيد پروژه ديگری را در محيط خانواده، تحصيل يا کار خود بصورت مشترک با ديگران انتخاب و دنبال کنيد.
نوشته ی پاکدين
به اميد آيندهای بهتر
موفق باشيد
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
مراقب باش
تاریخ انتشار : 1387-05-15تاریخ بروز رسانی : 1403-07-16 -
قوانين خوشبختی ليمن
تاریخ انتشار : 1391-10-24تاریخ بروز رسانی : 1403-08-17 -
هفت قدم تا موفقیت
تاریخ انتشار : 1387-05-15تاریخ بروز رسانی : 1403-07-16 -
معرفی کتاب راه چهارم
تاریخ انتشار : 1387-05-04تاریخ بروز رسانی : 1403-07-16 -
عادت ناپسند
تاریخ انتشار : 1387-04-05تاریخ بروز رسانی : 1403-07-16
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .