درمان ریزش مو به روش PRP
به لطف تکنولوژی جدید، برای داشتن موهایی پرپشتتر، الزاماً نیازی به قرار گرفتن زیر تیغ جراحی نیست. درمان ریزش مو به روش PRP یک درمان غیر جراحی جدید و هیجانانگیز است که در بسیاری از افراد سبب کاهش چشمگیر ریزش مو میشود. این روش به درمان پلاسمای غنی از پلاکت نیز شناخته میشود. امکان دارد، افراد به دلیل جدید بودن این روش در استفاده از آن اندکی تردید داشته باشند اما باید گفت که PRP از دههی 80 میلادی برای انواع مختلفی از درمانها به کار گرفتهشده است.
PRP در دههی 70 میلادی به وجود آمده و پس ازآن، سالها برای کاربردهای مختلف پزشکی به کار گرفتهشده است. در این روش، همانند فرایند خونگیری برای آزمایشهای آزمایشگاهی، از فرد، خونگرفته میشود. خون در دستگاه سانتریفیوژ قرار دادهشده تا گلبولهای قرمز از پلاسمای آن جدا شوند. پلاسما بخشی از خون است که حاوی غلظت نسبتاً بالایی از پلاکتها میباشد. پلاکتها موادی در خون هستند که با فشرده شدن به یکدیگر و تشکیل لخته، خونریزی را متوقف میکنند.
پزشکان، پلاسمای حاوی پلاکتها را جدا کرده، پلاکتها را فعال کرده و به نواحی مورد نظر تزریق میکنند. چندین سال است که پزشکان جهت تحریک التیام زخم و بهبود ظاهر پوست از این روش استفاده میکنند. محققان بهتازگی دریافتهاند که PRP رشد موها را نیز میتواند تحریک کند. شواهد بهدستآمده از مطالعات مختلف نیز بیان دارند که PRP روشی جدید و مؤثر برای درمان ریزش موها میباشد.
فاکتورهای رشد که از پلاکتهای فعالشده، آزاد میشوند بهصورت نظری میتوانند رشد سلولهای فولیکول مو را تحریک کنند.
این تحریک برای فولیکول موهای غیرفعال یا پیوند شده بسیار مناسب است. در یک مطالعهی تصادفی و کنترلشده، افرادی که از ریزش موهای خود رنج میبردند تحت درمان PRP قرار گرفتند. در این مطالعه، افزایش در تعداد و تراکم موهای نواحی درمان شده مشاهده گردید؛ اما هیچ عارضهی جانبی در حین درمان گزارش نشد.
درمان ریزش مو با روشهای مختلف و تجویز داروهای موثر، توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری در اصفهان انجام میشود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 91620100 - 031 تماس حاصل فرمایید.
مزایای درمان ریزش مو با پی آر پی
از مزایای این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رشد موها
- کاهش التهابی که خود میتواند به ریزش مو منجر شود.
- التیام بافت
- درمان پلاسمای غنی از پلاکت میتواند با هدف سرعت بخشیدن به التیام بافتی در جراحی پلاستیک استفاده شود
فرایند تزریق PRP در سر
ابتدا نمونهای از خون فرد گرفته میشود. مقدار این نمونهی خون به محل تزریق PRP بستگی دارد. برای مثال، طبق یک منبع علمی معتبر، مقدار خون گرفتهشده برای تزریق به پوست سر 20 میلیلیتر است. این مقدار، اندکی بیشتر از یک قاشق چایخوری است. خون گرفته شده در سانتریفیوژ قرار داده میشود. سانتریفیوژ، دستگاهی است که به سرعت چرخیده و محتویات خون را از یکدیگر جدا میکند. فرایند جداسازی محتویات خون در حدود 15 دقیقه به طول میانجامد. پلاسمای جداشده برای تزریق به ناحیهی مورد نظر آماده میگردد. سپس پزشک PRP را به ناحیهی موردنظر تزریق خواهد کرد. طبق گفته مرکز سلامت Emory معمولاً این فرایند در حدود یک ساعت طول میکشد.
افراد نامناسب جهت انجام PRP مو
با اینکه در بیماران واجد شرایط انجام PRP، عوارض جانبی جدی گزارش نشده اما درمان PRP برای همهی افراد مناسب نیست. در صورت داشتن سابقهی مصرف شدید الکل یا دارو و همچنین سابقه مصرف سیگار باید از انجام درمان PRP خودداری شود. علاوه بر آن، درصورتیکه فرد به یکی از موارد زیر مبتلا باشد، این درمان برای او مناسب نخواهد بود:
- هیپوفیبرینوژنمی
- سرطان
- سپسیس
- بیماری پوستی مزمن
- اختلال متابولیک (سوخت و ساز بدن)
- اختلال سیستمی در بدن
- عدم تعادل مایعات بدن (همودینامیک)
- بیماری کبدی مزمن
- سندرمهای مختلکننده عملکرد پلاکتها
- عفونتهای حاد و مزمن
- ترومبوسیتوپنی
عوارض PRP موی سر
از آنجایی که در روش PRP از خون خود فرد استفاده میشود، واکنشی به آن نخواهد داشت. مطالعات بیان دارند که PRP تأثیر مثبتی بر الگوی ریزش مو در زنان و مردان داشته و هیچ عارضهی جانبی جدی از آن گزارش نشده است. امکان دارد فرد، مواردی همچون دردی خفیف، خونریزی نقطهای و قرمزی پوست را در هنگام تزریق احساس کند. پزشکان اولین بار جهت کمک به التیام افرادی که تحت جراحیهای فک و پلاستیک قرارگرفته بودند از PRP استفاده کردند.
همشهریان گرامی! برای بررسی علل و درمان مشکلات پوستی خود میتوانید به متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسیهای لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
روشهای کلینیکال تقویت مو
تاریخ انتشار : 1401-03-10تاریخ بروز رسانی : 1402-01-23 -
روش مصرف، عوارض و محدودیت های ماینوکسیدیل
تاریخ انتشار : 1399-01-24تاریخ بروز رسانی : 1399-09-26 -
لیزر تراپی مو برای درمان ریزش موها
تاریخ انتشار : 1400-10-20تاریخ بروز رسانی : 1400-10-21 -
درمان ریزش مو با فیناستراید
تاریخ انتشار : 1388-02-09تاریخ بروز رسانی : 1399-09-18 -
بیماری آلوپسی چیست؟
تاریخ انتشار : 1400-11-07تاریخ بروز رسانی : 1400-11-14
نظرات کاربران درباره این مطلب :فرشته شفیعی [ 1400-10-09 ]
ریزش شدید مو نازک شدن مو قرمزی وخارش پوست سر
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .