علت ریزش شدید موی بدن
انسان در سراسر بدن خود، فولیکول های مو دارد که گاهی موهای نواحی مختلف بدن ممکن است دچار ریزش شوند. این اتفاق برای عده ای از افراد ممکن است نگران کننده و حائز اهمیت نباشد؛ اما ریزش قابل توجه موهای بدن، می تواند نشان دهنده یک مشکل اساسی باشد.
آلوپسی شرایطی است که باعث ریزش مو در قسمتی از بدن میشود. این ریزش مو ممکن است تمام بدن را تحت تأثیر قرار دهد و میتواند موقت یا دائمی باشد. آلوپسی میتواند نتیجه وراثت، تغییرات هورمونی، شرایط پزشکی یا یک بخش طبیعی از پیری باشد. جهت اطمینان از علت اصلی این اتفاق، مراجعه به پزشک و انجام آزمایشات تشخیصی مرتبط با ریزش موی بدن ضروری می باشد. در ادامه به برخی از دلایل ریزش موی بدن و درمان آن اشاره شده است.
علل ریزش موی بدن
1- عدم تعادل هورمونی
وقتی بدن تستوسترون را به مقدار کمی دی هیدروتستوسترون (DHT) مصرفی تبدیل می کند، ممکن است کمی ریزش مو در مردان تجربه شود. DHT به فولیکول های مو حمله کرده و آنها را کوچک می کند و ممکن است منجر به نازک شدن مو یا ریزش مو شود.
2- اختلال خودایمنی یکی از علت های ریزش موی بدن
با آلوپسی آره آتا یا ریزش موی سکه ای ، ممکن است تارهای مو نازک شود یا رشد آن متوقف شود. این به این دلیل است که سیستم ایمنی بدن شما به فولیکول های مو حمله کرده و رشد مو را دشوار می کند. در بعضی موارد، تمام موهای بدن شما می ریزد.
3- وضعیت تیروئید
اگر ریزش موی بدن شما همراه با خستگی ، ضعف عضلانی ، کاهش یا افزایش وزن یا خشکی پوست است، به پزشک خود مراجعه کنید؛ زیرا ممکن است علت ریزش مو مشکل تیروئید باشد.
شما میتوانید برای درمان انواع مشکلات و بیماریهای پوستی در اصفهان به کلینیک دکتر واعظ مراجعه نمایید.
4- دیابت
دیابت نوع ۲ می تواند به سلول های فولیکول های مو آسیب برساند. ممکن است قبل از تشخیص ریزش مو، متوجه تغییراتی در موهای بدن شوید. در این حالت احتمالاً موهای بدن شما نازک شود یا رشد آن کند شود. در پاها، ممکن است موهای زیر زانوی شما دچار ریزش شود.
5- اختلالات ژنتیکی مو
شما می توانید با شرایط ژنتیکی متولد شوید که روی رشد مو تأثیر بگذارد. یکی از این موارد هیپوتریکوز نامیده می شود. این زمانی است که شما با موهای بدن کم ، نازک و شکننده به دنیا می آیید. شرایط شما ممکن است ثابت بماند. یا بعضی اوقات ممکن است به مرور زمان طاس شوید و یا مدام مو های بدن خود را از دست دهید.
6- اختلال غده فوق کلیوی
اگر به بیماری آدیسون مبتلا هستید، غدد فوق کلیوی به اندازه کافی هورمون شامل کورتیزول و آلدوسترون تولید نمیکند و این می تواند منجر به ریزش موی بدن و مشکلات جنسی در زنان شود.
7- عفونت منتقل شده از راه جنسی (STI)
برخی از عفونت های ناشی از مقاربت جنسی می توانند باعث ریزش موی ناحیه ای در بدن شوند.
8- ریزش موی بدن به علت کمبود آهن
اگر شروع به ریزش مو در بدن نموده اید، پزشک بهتر است سطح آهن شما را بررسی کند. آهن کم نیز می تواند باعث کم خونی شود و علت ریزش موی بدن شما باشد.
9- کمبود مواد غذایی مورد نیاز مو
آهن تنها چیزی نیست که برای داشتن موهای سالم به آن نیاز دارید. سلامت فولیکول مو های شما به انواع ویتامین ها و مواد معدنی دیگر نیز بستگی دارد.کمبود برخی ریز مغذی ها و ویتامین ها ممکن است علت ریزش مو در سر و نواحی مختلف بدن شما باشد.
10- ویتامین A و سلنیوم بیش از حد
دریافت ویتامین ها و مواد معدنی مناسب بسیار مهم است؛ اما شما نباید در این کار زیاده روی کنید ، به خصوص با استفاده بیش از حد از مکمل های ویتامین.
11- استرس
هنگامی که تحت فشار زیادی هستید ، ممکن است فولیکول های موی شما زودتر از معمول به مرحله استراحت بروند و بعضی از رشته ها ممکن است بعد از چند ماه ریزش کنند.
12- آلوپسی اسکار
التهاب و زخم می تواند فولیکول های موی شما را از بین ببرد. به آن آلوپسی اسکار یا cicatricial گفته می شود. التهاب و زخم می تواند فولیکول های موی شما را از بین ببرد. در این صورت موها نمی توانند رشد کنند؛ زیرا بافت اسکار آن مانع می شود. این شرایط می تواند روی پوست سر، ابروها و زیر بغل شما تأثیر بگذارد.
13- افزایش سن
با افزایش سن موهای شما نازک می شود و دچار ریزش میگردد و این شامل موهای بدن نیز می شود.
تشخیص علل ریزش موی بدن
- بررسی سطح هورمون ها (دی هیدرواپیاندروسترون، تستوسترون، آندرواستندیون، پرولاکتین، هورمون FSH و هورمون LH)
- آهن سرمی، فریتین سرمی و ظرفیت کلی اتصال آهن (TIBC)
- شمارش سلول های خونی (CBC)
- سطح هورمون های تیروئیدی (T3, T4, TSH)
- درمان بیماری ریزش موی بدن
روشهای درمانی ریزش موی بدن با توجه به علل آن است. به طور کلی روشهای درمان ریزش موی بدن به شرح ذیل است:
- ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل نیز یک نوع محلول می باشد که باعث می شود سیستم دفاعی بدن را مورد حمله قرار دهد و باعث کاهش کارکرد سیستم دفاعي شود و در درمان ریزش موی بدن کمک کند یکی دیگر از داروهای شناخته شده در زمینه ایمنی درمانی میتوان دیفن سیپرون را معرفی کرد که باعث تحریک سیستم دفاعی بدن میشود و باعث بهبود ریزش موی بدن خواهد شد.
- روش HRT
در این روش از موهای طبیعی و غیر قابل رشد مورد استفاده قرار میگیرد که برای هر شرایط سنی انجام خواهد گرفت که پوستی شبیه پوست سر با میزان کراتین های بالا برای پوست سر قرار خواهد گرفت.
- مزوتراپی
این روش درمانی برای تنها ریزش موی سکه ای بر روی موهای سر ایجاد شده و در قسمتهای دیگر بدن مشکلی پیش نیامده باشد مورد استفاده قرار می گیرد که محلولي حاوی مواد معدنی و ویتامین هایی هستند که به پوست سر تزریق میشود و باعث می شود که فولیکول مو را تحریک کند و سلول های بنیادی تقویت شود. تزریق مزوتراپی سبب کاهش هورمون دی dht می باشد و سیستم دفاعی را سرکوب می کند و باعث رویش مجدد موها خواهد شد. مواد تشکیل دهنده این محلول گلوتاتیون و فاکتور رشد می باشد که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و باعث تحریک سلول ها می شود و فاکتور رشد سبب رویش مجدد موها خواهد شد. درمانهای دیگری مانند پی ار پی ، لیزر تراپی نیز برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار می گیرد.
هزینه درمان ریزش موی بدن
هزینه درمان ریزش موی بدن بستگی به نوع درمانی که برای هر فرد در نظر گرفته میشود دارد و نمی توان هزینه مشخصی را اعلام نمود.
لازم به ذکر است علاوه بر درمان انواع بیماری های پوستی، بلفاروپلاستی پلک در اصفهان نیز توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری قابل انجام است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با کلینیک دکتر واعظ با شماره های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :پری [ 1402-07-26 ]
سلام منچستر و ۲۸ سالمه چند سالی هست موهای سرم کم شد و موهای زائد در حد۶.۷ در آوردم زیر چانه و ۳تا هم دور سینه و ناف ک تستسترون بالا بود این مشکلی نیس برام تحت درمانم و درست شده .مشکل من اینه ک پاهای دستم با کشیدن در میاد بدون هیچ دردی این مشکل از اول بوده و ربطی ب درمان و داروهای نداره .میخوام ببینم چ تشخیصی میدین
نیما یوسفی [ 1402-06-02 ]
آقای دکتر یه درمان برای ریزش موی سر بگید لطفا
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .