منو اصفهان - خیابان توحید میانی - قبل از چهارراه پلیس - مقابل اداره ثبت - ساختمان آریا - طبقه اول - ​91620100 - 031
جراحی زیبایی پلک
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مشکلات و بیماریهای پوست / برای مبارزه با عفونت های قارچی چه باید کرد؟

برای مبارزه با عفونت های قارچی چه باید کرد؟

پوست در برابر عفونت به عنوان یک سد مؤثر و محافظ عمل می‌کند. با این حال ممکن است هرگونه آسیب دیدن یا شکستن لایه‌های سطحی پوست، به قارچ‌ها اجازه دهد که باعث بروز عفونت شوند. عفونت قارچی یک بیماری پوستی است که توسط قارچ ایجاد می شود. میلیون ها گونه قارچ وجود دارد که در خاک، روی گیاهان، روی سطح خانه و روی پوست شما زندگی می کنند. حدود نیمی از قارچ‌ها مضر هستند که اگر روی پوست بنشینند می‌توانند باعث عفونت قارچی شوند. هنگامی که شرایط برای رشد و تکثیر قارچ‌ها مطلوب باشد، قارچ‌ها بیماری‌زا و یا مستعد ایجاد بیماری می‌شوند. این بثورات می‌توانند در هر نقطه‌ای از بدن ظاهر شوند. قارچ پوستی غالباً از طریق تماس مستقیم از فردی به فرد دیگر یا از حیوان به انسان منتقل شده و منجر به مشکلات پوستی مانند بثورات قرمز رنگ یا تاول می‌شود. در ادامه به روشهای درمان قارچ پوستی پرداخته میشود.

آنچه در این مطلب میخوانید

علل بروز عفونت و قارچ پوستی

علائم عفونت و قارچ پوستی

علائم و نشانه‌های عفونت قارچ پوستی به نوع قارچ و ناحیه درگیر شده بستگی دارد. بثورات قارچی گاهی اوقات با دیگر بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس و اگزما اشتباه گرفته می‌شوند. عفونت‌های قارچی پوست می‌توانند انواعی از بثورات مختلف پوستی را ایجاد کنند. بعضی از آنها باعث ایجاد قرمزی، پوسته پوسته شدن پوست و خارش می‌شوند. برخی از آنها فقط باعث ایجاد خشکی پوست می‌شوند. قارچ‌ها می‌توانند فقط یک منطقه‌ی خاص یا چندین ناحیه از بدن را درگیر نمایند. اگر به عفونت قارچ سر مبتلا شوید، ممکن است مقداری از موهای خود را از دست بدهید.

افراد مستعد ابتلا به قارچ پوستی

شما در معرض خطر ابتلا به یک قارچ پوست هستید اگر:

  1. سیستم ایمنی ضعیفی توسط Hiv / AIDS یا سرطان دارید.
  2. سابقه عفونت پوستی دارید.
  3. سطح بالای قند خون یا دیابت کنترل نشده دارید.
  4. استروئید مصرف می کنید.
  5. یک دوره از آنتی بیوتیک دارید.
  6. چاق هستید یا اضافه وزن دارید.

همشهریان گرامی! جهت بررسی علل و استفاده از بهترین روشهای درمانی مشکلات پوستی خود، می‌توانید به یک متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسی‌های لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.

انواع قارچی پوستی

عفونت درماتوفیت

این عفونت پوست، ناخن و مو را درگیر می‌کند که به طور کلی به 5 دسته تقسیم می‌شود:

این عفونت قارچی باعث می‌شود که پوست بین انگشتان پا، خارش دار، خشک، پوسته پوسته و قرمز گردد. در برخی مواقع، موجب ایجاد تاول و ترک خوردن پوست خواهد شد. اکثر افراد، در استخرهای شنا و سونا به این نوع عفونت قارچی مبتلا می‌شوند. اگر شما پس از تماس با پوست آلوده، دستان خود را نشویید، این آلودگی می‌تواند به دستانتان منتقل شده و در چین‌های کف دست و بین انگشتان دست منتشر شود.

در این نوع عفونت، ناخن بدشکل، ضخیم و به راحتی خرد می‌شود. این عارضه معمولاً با عفونت پای ورزشکار همراه است.

عفونت های قارچی

علائم این عفونت با خارش پوستی و بثورات پوستی قرمز در کشاله ران و مناطق اطراف آن همراه است. این عفونت معمولاً در افرادی که زیاد عرق می‌کنند، دیده می‌شود.

این عفونت از حیوانات اهلی منتقل خواهد شد. غالباً در مناطقی از بدن مانند شکم، دست و یا پا ایجاد می‌شود. علائم این عفونت شامل تکه‌های مسطح و حلقه‌ای قرمز رنگ است که می‌تواند رشد کرده و در سطح پوست افزایش یابد. این حلقه‌ها در لبه پوسته دار و در مرکز مسطح هستند.

این عفونت در خردسالان شایع‌تر است. از فردی به فرد دیگر انتقال می‌یابد و باعث ریزش مو و التهاب مناطق آسیب دیده می‌شود.

عفونت قارچی مخمر

یکی دیگر از عفونت‌های قارچی پوست به دلیل عفونت مخمر اتفاق می‌افتد. این عفونت به 3 دسته تقسیم می‌شود:

پیتریازیس رنگارنگ

ابتلا به این عفونت باعث ایجاد لکه‌های تیره بر روی پوست روشن و لکه‌های روشن بر روی پوست تیره، خواهد شد. این عفونت بیشتر در نوجوانان و جوانان دیده شده است.

برفک

برفک می‌تواند دهان، زبان، واژن و دیگر مناطق مرطوب و چین‌های پوست را درگیر کند. عفونت برفکی، تکه‌های سفید رنگ کوچکی هستند که یک علامت قرمز را به جا می‌گذارند. در افراد بزرگسال، برفک واژن می‌تواند باعث خارش و ترشح غلیظ و سفید رنگ شود.گاهی برفک در دهان نوزادان مشاهده خواهد شد.

عفونت لمسی

این عفونت ناشی از قارچ کاندیدا آلبیکنس است که بر روی پوست و دستگاه گوارش زندگی می‌کند. این عفونت کشاله ران، زیر بغل، زیر سینه و چین‌های پوستی را درگیر خواهد کرد. علائم این عفونت با درد، خارش، لکه‌های سفید- زرد همراه است.

تشخیص عفونت و قارچ پوستی

معمولاً عفونت‌های قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده می‌شوند. لکه‌ها و ضایعات عفونت‌های قارچی منحصربه‌فرد بوده و معمولاً با یک معاینه فیزیکی ساده قابل شناسایی هستند. همچنین پزشک از یک نور فرابنفش استفاده می‌کند تا لکه‌ها را واضح‌تر ببیند. به علاوه، ممکن است او برای تأیید تشخیص، دستور به کشت قارچ یا نمونه‌برداری (از طریق تراشیدن سطح پوست ضایعه) بدهد.

برای مبارزه با عفونت‌های قارچی چه باید کرد؟

  1. کرم‌ها، مایعات یا اسپری‌های ضدقارچ (داروهای ضد قارچ موضعی). از این داروها برای درمان عفونت‌های قارچی پوست، ناخن‌ها و پوست سر استفاده می‌شود. این داروها عبارتند از کلوتریمازول، اکونازول، کتوکونازول، میکونازول، تربینافین و آمورولفین که تحت برندهای مختلف عرضه می‌شوند.
  2. در مواردی که به دو نوع درمان نیاز است یک کرم ضد قارچ با کرم‌های دیگر ترکیب می‌شود. برای مثال، اغلب برای درمان برخی راش‌ها، یک کرم ضد قارچ با یک کرم استروئیدی ملایم مانند هیدروکورتیزون ترکیب می‌شود. کرم ضدقارچ عفونت را رفع کرده و کرم استروئیدی ملایم نیز التهاب ناشی از عفونت را کاهش می‌دهد.
  3. شامپوی ضدقارچ. گاهی اوقات از شامپوهای حاوی کتوکونازول برای درمان برخی عفونت‌های قارچی پوست سر و برخی عفونت‌های پوست استفاده می‌شود.
  4. داروهای ضدقارچ خوراکی. تربینافین، ایتراکونازول، فلوکونازول، پوساکونازول و وریکونازول به صورت قرص موجود بوده و توسط بدن جذب می‌شوند. از این داروها برای درمان انواع عفونت‌های قارچی استفاده می‌شود. استفاده از هر یک به نوع عفونت بستگی دارد.
  5. داروهای تزریقی ضدقارچ. این نوع داروها زمانی استفاده می‌شوند که یک عفونت قارچی جدی در بدن وجود داشته باشد. آمفوتریسین، فلوسیتوزین، ایتراکونازول، وریکونازول، آنیدولافانگین، کاسپوفانگین و میکافانگین داروهایی هستند که گاهی اوقات به صورت تزریقی استفاده می‌شوند. استفاده از هر یک بسته به نوع قارچ بستگی دارد.

پیشگیری از عفونت و قارچ پوستی

درمان اسکار آکنه و جوانسازی پوست با درماپن در اصفهان توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری قابل انجام است. در این روش که به نوعی میکرونیدلینگ با استفاده از ابزار درماپن است، با کمترین تهاجم و عوارض به انتظارات معقول خود دست پیدا می‌کنید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 91620100 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :مریم [ 1403-06-11 ]
سلام من الان حدود یک ماه قارچ در بازو سینم در اومده چگونه از پماد ضد قارچ استفاده کنم روش پلاستیک بزارم یا همینجوری روی پماد لباس بپوشیم

فاطمه رحیم زاده [ 1403-05-25 ]
سلام من 4ماه هس دچار قارچ پوستی در کشاله ران و باسن هستم 3بار دکتر رفتم از پماد و شامپو استفاده کردم ولی روزبه روز بدتر میشم خیلی عداب میکشم نمیدونم دیگه باید چیکار کنم

یاسرحضرتی [ 1402-12-17 ]
سلام بندهچندروزی هست که مبتلا به قارچ پوستی شده ام که آمپورضدقارچ وپماداستفاده کردم ولی نتیجه نگرفتم روزبه روزداره بیشترمیشه بایدچکارکنم

فایزه عباسی [ 1402-08-23 ]
سلام.من حدود یک ماه میشه زایمان طبیعی کردیم .الان دو هفته میشه که عفونت قارچی دچار شدم.تو کل بدنم فقط تو سر و موهام نیست کل بدنم مبتلا شده‌.پزشک چند نوع دارو و کرم و صابون داده تا حالا تاثیری ندیدم.میخواستم بدونم من الان به بچه ام شیر میدم امکان مبتلا شدن اون هم هست یا نه؟ ممنون

فرنوش [ 1402-07-24 ]
سلام من مدت چند هفته اس به قارچ کشاله ران و روی پوست باسن دچار شدم و سوزش وقارش شدید داشتم و الان چند روزی هست که از پماد ضد قارچ کلوتریمازول وبتامتازون استفاده میکنم ، آیا روش درمانش همینه یا داروی خوراکی هم باید مصرف کنم ، لطفا بنده رو راهنمایی بفرمایید.🌹

فریبا حسینی [ 1402-06-13 ]
سلام خسته نباشید من قارچ پوستی در ناحیه ی دست و سینه در آوردم بدنم استعداد قارچی زیادی داره ولی همیشه پس از یک دوره مصرف خمیر کلوتریمازل قارچ هام تموم می شدن ولی این با تموم نشدن ممنون میشم راهنمایی م کنید.

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

در سال 1353 در اصفهان به دنیا آمدم. در سال 1371 با رتبۀ 123 کنکور تجربی در رشتۀ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران پذیرفته شده و در سال 1378 با مدرک دکترای پزشکی فارغ‌التحصیل گردیدم.

در سال 81 با رتبۀ 17 کشوری در امتحان تخصص رشتۀ پوست و زیبایی دانشگاه اصفهان پذیرفته شدم. همزمان با این موفقیت در امتحان اعزام به خارج رشته تغذیه شرکت کردم و در این امتحان نیز موفق به کسب بورس خارج کشور شدم.

به دلیل علاقه زیاد به رشته پوست، در همین رشته ادامه تحصیل دادم. در سال 2004 میلادی و در حالی که دوره رزیدنتی را طی می‌کردم دوره‌ای یک ماهه، به صورت فشرده پوست را در دانشگاه شفیلد انگلستان گذراندم. این دوره درعلاقه و دیدگاه من نسبت به رشته پوست بسیار موثر بود.
در سال 85 با مدرک بورد تخصصی پوست و زیبایی با رتبه 4 کشوری و اول استان فارغ‌التحصیل شدم.


عکس دکتر علیرضا واعظ شوشتری - بهترین متخصص پوست در اصفهان
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین