طول درمان و علائم خوب شدن قارچ پوستی
طول درمان قارچ پوستی
در بیشتر موارد، وقتی بیمار به موقع مراجعه کند و درمان را طبق دستور پزشک متخصص شروع کند، قارچ پوستی طی ۲ تا ۴ هفته کنترل می شود. مدت زمان درمان بستگی به محل درگیری، شدت بیماری و نوع قارچ دارد. درمان باید تا پایان دوره کامل ادامه یابد حتی اگر علائم ظاهری زودتر برطرف شوند.

دوره درمان قارچ پوستی
درمان باید تا چند روز پس از بهبودی کامل علائم ظاهری ادامه یابد. توقف زودهنگام درمان، به خصوص در نواحی مرطوب یا دارای اصطکاک مانند کشاله ران، میتواند باعث عود بیماری شود. بسته به شدت عفونت، درمان ممکن است فقط موضعی یا ترکیبی از داروهای موضعی و خوراکی باشد.
مدت زمان درمان قارچ کشاله ران
درمان قارچ کشاله ران معمولاً بین ۲ تا ۳ هفته طول می کشد. به دلیل رطوبت زیاد و تماس مدام پوست در این ناحیه، رعایت بهداشت فردی، خشک نگه داشتن محل و استفاده از لباس زیر نخی و گشاد در کنار درمان دارویی حائز اهمیت است.
علائم خوب شدن قارچ پوستی
از علائم اصلی بهبودی می توان به کاهش خارش، از بین رفتن ضایعات پوستی، کمتر شدن پوسته ریزی و بازگشت رنگ طبیعی پوست اشاره کرد. در برخی موارد، تیرگی مختصر پوست پس از درمان ممکن است باقی بماند که به مرور زمان برطرف می شود.
علت خوب نشدن قارچ پوستی
معمولا خوب نشدن قارچ پوستی چند علت اصلی دارد که شامل؛ قطع زودهنگام دارو، مصرف داروهای غیراستاندارد، تعریق زیاد، یا انتقال مجدد از اطرافیان. در موارد مقاوم، ممکن است نیاز به بررسی نوع قارچ یا تجویز داروهای تخصصی تر باشد.
افراد مستعد ابتلا به قارچ پوستی
شما در معرض خطر ابتلا به یک قارچ پوست هستید اگر:
- سیستم ایمنی ضعیفی توسط Hiv / AIDS یا سرطان دارید.
- سابقه عفونت پوستی دارید.
- سطح بالای قند خون یا دیابت کنترل نشده دارید.
- استروئید مصرف می کنید.
- یک دوره از آنتی بیوتیک دارید.
- چاق هستید یا اضافه وزن دارید.
همشهریان گرامی! جهت بررسی علل و استفاده از بهترین روشهای درمانی مشکلات پوستی خود، میتوانید به یک متخصص پوست در اصفهان مراجعه نمایید تا پس از بررسیهای لازم، مناسب ترین درمان را برای رفع مشکل شما تجویز کرده و اعمال نماید.
مراحل خوب شدن قارچ پوستی
وقتی درمان قارچ پوستی به درستی شروع بشه، معمولاً به مرور چند تغییر قابل توجه روی پوست دیده می شه که نشون دهنده روند بهبوده. این مراحل به شکل زیر هستن:
- کمتر شدن خارش یا سوزش: یکی از اولین نشونه های خوب شدن، کمتر شدن خارش یا سوزشیه که خیلی از بیماران رو اذیت می کنه. اگه داروها درست استفاده بشن، معمولاً ظرف چند روز این علائم فروکش می کنن.
- کوچک شدن ضایعه یا لکه ها: ضایعه های پوستی که اغلب به صورت لکههای قرمز یا قهوهای ظاهر می شن، به مرور کوچیک تر میشن و ظاهر التهابی شون کم رنگ تر میشه.
- توقف پوسته ریزی یا ترشح: اگه در ناحیه ی قارچی پوسته ریزی یا رطوبت دیده می شده، معمولاً با شروع درمان، این موارد کمتر می شن و سطح پوست کم کم خشک و یک دست می شه.
- برگشت رنگ طبیعی پوست: با پیشرفت درمان، پوست به رنگ طبیعی خودش برمیگرده. البته گاهی ممکنه یه کم تیرگی یا روشن تر شدن پوست بمونه که به مرور زمان برطرف می شه.
- تثبیت وضعیت و عدم گسترش قارچ: وقتی ضایعه جدیدی ایجاد نشه و همون ناحیه هم رو به بهبود باشه، یعنی درمان داره جواب می ده. این نشونه خوبیه که بیماری کنترل شده.
علت برگشت قارچ پوستی
- درمان ناقص یا ناتمام: وقتی داروها رو زودتر از مدت لازم قطع کنی، قارچ دوباره فعال میشه.
- استفاده مشترک از وسایل شخصی: حوله، لباس یا شونه ی آلوده می تونه دوباره قارچ رو منتقل کنه.
- تعریق زیاد و داشتن رطوبت دائم پوست: محیط مرطوب، رشد قارچها رو سرعت میده.
- سیستم ایمنی ضعیف: بدن نمیتونه بهخوبی با قارچ مقابله کنه و احتمال برگشت زیاده.
- پوشیدن لباس های تنگ و پلاستیکی: این نوع لباسها باعث گرم و مرطوب شدن پوست می شن و شرایط عالی برای رشد قارچها هستند.
- عدم رعایت بهداشت فردی : عدم پاکیزگی پوست و یا خشک نکردن پوست بعد از شستشو، باعث برگشت قارچ پوستی می شود.
- تماس با حیوانات آلوده: برخی حیوانات خانگی ممکنه ناقل قارچ باشن و باعث عود بیماری شوند.
- مصرف بدون نسخه دارو یا پمادهای استروئیدی: استروئیدها ممکن است علائم بیماری را پنهان کنند، اما بیماری به طور ریشه ای درمان نمی شود.
تشخیص عفونت و قارچ پوستی
معمولاً عفونتهای قارچی بر مبنای تاریخچه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی تشخیص داده میشوند. لکهها و ضایعات عفونتهای قارچی منحصربهفرد بوده و معمولاً با یک معاینه فیزیکی ساده قابل شناسایی هستند. همچنین پزشک از یک نور فرابنفش استفاده میکند تا لکهها را واضح
تر ببیند. به علاوه، ممکن است او برای تأیید تشخیص، دستور به کشت قارچ یا نمونهبرداری (از طریق تراشیدن سطح پوست ضایعه) بدهد.
برای مبارزه با عفونتهای قارچی چه باید کرد؟
- کرمها، مایعات یا اسپریهای ضد قارچ (داروهای ضد قارچ موضعی). از این داروها برای درمان عفونتهای قارچی پوست، ناخنها و پوست سر استفاده میشود. این داروها عبارتند از کلوتریمازول، اکونازول، کتوکونازول، میکونازول، تربینافین و آمورولفین که تحت برندهای مختلف عرضه میشوند.
- در مواردی که به دو نوع درمان نیاز است یک کرم ضد قارچ با کرمهای دیگر ترکیب میشود. برای مثال، اغلب برای درمان برخی راشها، یک کرم ضد قارچ با یک کرم استروئیدی ملایم مانند هیدروکورتیزون ترکیب میشود. کرم ضدقارچ عفونت را رفع کرده و کرم استروئیدی ملایم نیز التهاب ناشی از عفونت را کاهش میدهد.
- شامپوی ضدقارچ. گاهی اوقات از شامپوهای حاوی کتوکونازول برای درمان برخی عفونتهای قارچی پوست سر و برخی عفونتهای پوست استفاده میشود.
- داروهای ضدقارچ خوراکی. تربینافین، ایتراکونازول، فلوکونازول، پوساکونازول و وریکونازول به صورت قرص موجود بوده و توسط بدن جذب میشوند. از این داروها برای درمان انواع عفونتهای قارچی استفاده میشود. استفاده از هر یک به نوع عفونت بستگی دارد.
- داروهای تزریقی ضدقارچ. این نوع داروها زمانی استفاده میشوند که یک عفونت قارچی جدی در بدن وجود داشته باشد. آمفوتریسین، فلوسیتوزین، ایتراکونازول، وریکونازول، آنیدولافانگین، کاسپوفانگین و میکافانگین داروهایی هستند که گاهی اوقات به صورت تزریقی استفاده میشوند. استفاده از هر یک بسته به نوع قارچ بستگی دارد.
پیشگیری از عفونت و قارچ پوستی
- رعایت بهداشت، برای جلوگیری از عفونت، بسیار ضروری است. سعی کنید پوستتان را تمیز و خشک نگه دارید
- اغلب اوقات دست های خود را بشویید، مخصوصاً بعد از لمس کردن انسان ها و حیوانات.
- در حمام های عمومی و استخرها کفش یا دمپایی بپوشید.
- تجهیزات باشگاه را قبل و بعد از استفاده بشویید و خشک کنید.
- از استفاده از حوله و این قبیل وسایل دیگران، خودداری کنید.
درمان قارچ پوستی معمولاً سخت نیست، اما استفاده منظم از داروهای تجویز شده توسط متخصص پوست و تکمیل طول درمان ضروری است. خیلی وقت ها دیده میشود که فرد به محض کاهش خارش یا محو شدن ضایعات، درمان را متوقف می کند. در حالی که این کار میتواند باعث برگشت مجدد قارچ و حتی مزمن شدن بیماری می شود.
نکته: برای اینکه درمان کامل انجام شود و بیماری برنگردد، بهتر است داروها دقیقاً طبق تجویز پزشک، تا پایان دوره استفاده شوند. رعایت بهداشت پوست، خشک نگه داشتن ناحیه تحت درمان، و پرهیز از مصرف خود سرانه دارو هم جزو نکاتی است که نباید نادیده گرفته شود. رعایت همین نکات ساده می تواند جلوی عود قارچ را بگیرند و روند درمان را قابل اتکاتر کنند.
درمان اسکار آکنه و جوانسازی پوست با درماپن در اصفهان توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری قابل انجام است. در این روش که به نوعی میکرونیدلینگ با استفاده از ابزار درماپن است، با کمترین تهاجم و عوارض به انتظارات معقول خود دست پیدا میکنید. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 91620100 - 031 تماس حاصل فرمایید.

آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
نظرات کاربران درباره این مطلب :سارا نیکخواه فرد [ 1404-01-18 ]
سلام دکتر واعظ شوشتری من میخواستم برای ویزیت خدمت برسم شنیدم ایران نیستید ولی چون قارچ پوستی خیلی اذیتم میکرد پیش یکی از همکارای شما ویزیت شدم اما خیالم راحت میشه که شما نظر بدید میخواستم دکتر ازتون بپرسم روند درمان قارچ پوستی چطور هست که اگر بهبودی داره حاصل میشه من به درمان ادامه بدم ضمن اینکه یه سوال دیگه هم داشتم درمان قارچ پوستی چقدر طول میکشد؟ دکتر هر جا هستید سلامت باشید
نیما الله یاری [ 1404-01-18 ]
سلام دکتر قارچ پوستی چند روزه خوب میشه میخوام بدونم که داروهام و بعد از خوب شدن علائم باید قطع کنم یا تا آخر داروها رو مصرف کنم من برای ویزیت پیش پزشک پوست رفتم اما بهتر دونستم با یه متخصص پوست و مو هم مشورت کنم اگه کمکم کنید و جواب سوالاتم و بدید ممنون میشم
نیلو فر حسینی [ 1404-01-18 ]
سلام خسته نباشید سوالم ازتون اینه که علائم خوب شدن قارچ پوستی چیه؟ یعنی از کجا بفهمیم قارچ پوستی خوب شده؟ اگه جوابمو بدید ممنون میشم خیلی این بیماری پوستی برام مدتش طولانی شده سپاس
مریم [ 1403-06-11 ]
سلام من الان حدود یک ماه قارچ در بازو سینم در اومده چگونه از پماد ضد قارچ استفاده کنم روش پلاستیک بزارم یا همینجوری روی پماد لباس بپوشیم
فاطمه رحیم زاده [ 1403-05-25 ]
سلام من 4ماه هس دچار قارچ پوستی در کشاله ران و باسن هستم 3بار دکتر رفتم از پماد و شامپو استفاده کردم ولی روزبه روز بدتر میشم خیلی عداب میکشم نمیدونم دیگه باید چیکار کنم
یاسرحضرتی [ 1402-12-17 ]
سلام بندهچندروزی هست که مبتلا به قارچ پوستی شده ام که آمپورضدقارچ وپماداستفاده کردم ولی نتیجه نگرفتم روزبه روزداره بیشترمیشه بایدچکارکنم
فایزه عباسی [ 1402-08-23 ]
سلام.من حدود یک ماه میشه زایمان طبیعی کردیم .الان دو هفته میشه که عفونت قارچی دچار شدم.تو کل بدنم فقط تو سر و موهام نیست کل بدنم مبتلا شده.پزشک چند نوع دارو و کرم و صابون داده تا حالا تاثیری ندیدم.میخواستم بدونم من الان به بچه ام شیر میدم امکان مبتلا شدن اون هم هست یا نه؟ ممنون
فرنوش [ 1402-07-24 ]
سلام من مدت چند هفته اس به قارچ کشاله ران و روی پوست باسن دچار شدم و سوزش وقارش شدید داشتم و الان چند روزی هست که از پماد ضد قارچ کلوتریمازول وبتامتازون استفاده میکنم ، آیا روش درمانش همینه یا داروی خوراکی هم باید مصرف کنم ، لطفا بنده رو راهنمایی بفرمایید.🌹
فریبا حسینی [ 1402-06-13 ]
سلام خسته نباشید من قارچ پوستی در ناحیه ی دست و سینه در آوردم بدنم استعداد قارچی زیادی داره ولی همیشه پس از یک دوره مصرف خمیر کلوتریمازل قارچ هام تموم می شدن ولی این با تموم نشدن ممنون میشم راهنمایی م کنید.

این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .