منو اصفهان - خیابان توحید میانی - قبل از چهارراه پلیس - مقابل اداره ثبت - ساختمان آریا - طبقه اول - ​91620100 - 031
لیزر پیل
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مو و ریزش مو / آیا کمبود فرتین باعث ریزش مو می شود؟

آیا کمبود فرتین باعث ریزش مو می شود؟

فریتین به آهن ذخیره شده گفته می‌‌شود که مهمترین شاخص در پیشگیری از بروز کم‌خونی محسوب می‌گردد. در صورتی که فریتین در سطح مطلوب قرار داشته باشد به تقویت مو ها کمک می‌‌کند و باعث می‌‌شود موها به طور کامل رشد نموده و بلند شوند. هنگامی ‌که در رژیم غذایی شما به مقدار کافی آهن وجود نداشته باشد بدن به استفاده از فریتین ذخیره شده در بافت‌های غیر ضروری از قبیل موها می‌پردازد تا آن را در اختیار اندام ضروری بدن مانند قلب قرار دهد. از آنجایی که سلول‌های مو در پیاز مو تولید می‌شوند کاهش سطح فریتین باعث می‌شود که موها قبل از آنکه به اندازه کافی بلند شوند شروع به ریزش نمایند. نتایج بسیاری از مطالعات نشان دهنده ارتباط بین کاهش فریتین خون با ریزش مو است.

تقویت موها و درمان ریزش مو با روشهای مختلف و تجویز داروهای موثر، توسط دکتر علیرضا واعظ شوشتری در اصفهان انجام می‌شود. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره تلفن 91620100 - 031 تماس حاصل فرمایید.

علت کمبود فرتین

مقادیر کمتر از نرمال فریتین می‌تواند یکی از نشانه‌های کمبود آهن در بدن باشد و زمانی رخ می‌دهد که کمتر از نیاز روزانه آهن مصرف می‌کنید. یکی دیگر از عواملی که بر سطح آهن بدن تأثیر دارد بیماری آنمی یا کم‌خونی است. در آنمی به دلیل کمبود تعداد سلول‌های قرمز خونی میزان آهن نیز به همان نسبت پایین است. سایر دلایل کمبود فریتین به شرح زیر است:

ریزش مو و کمبود فروتین

علائم کمبود فرتین

علائم کمبود فریتین مشابه کمبود آهن است و ریزش مو فقط یکی از نشانه‌های آن است. علائم دیگر آن ممکن است شامل موارد زیر باشد:

افراد گیاه‌خوار در مقایسه با افرادی که گوشت مصرف می‌کنند دچار کمبود آهن خواهند شد و با مشکلاتی از قبیل ریزش مو مواجه می‌شوند.

افرادی که به طور مداوم خون اهدا می‌کنند سطح هموگلوبین در بدن آنها کاهش پیدا می‌یابد، حتی اگر هموگلوبین به راحتی جایگزین گردد دچار مشکلاتی مانند ریزش مو می‌شوند. این افراد باید تا چند روز پس از اهدای خون به طور منظم از غذاهای حاوی آهن استفاده کنند.

بدن برخی از افراد نمی‌تواند به طور صحیح به جذب آهن بپردازد. برخی از اختلالات خاص پزشکی می‌‌توانند باعث کاهش اسید معده شوند که وظیفه جذب راحت‌تر غذا را بر عهده دارد که این امر باعث می‌‌شود سطح جذب آهن کاهش یابد. بیماری‌های مرتبط با روده در فرایند جذب آهن توسط بدن اختلال ایجاد می‌‌کنند و منجر به کمبود آهن خواهند شد.

کمبود آهن باعث می‌شود که عملکرد غده تیروئید مختل شود و بیمار دچار کم‌کاری تیروئید خواهد شد.

حتی اگر آهن به مقدار کافی در رژیم غذایی شما وجود دارد؛ اما دچار اختلالاتی مانند بیماری سلیاک و بیماری التهابی روده مانند کرون و زخم روده هستید، برای جذب مواد مغذی مانند آهن به مشکل برخواهید خورد. این اختلالات می‌تواند باعث بروز التهاب و حتی آسیب دیدگی دستگاه گوارش شوند.

در دوران بارداری میزان نیاز به مصرف آهن افزایش پیدا می‌‌کند و جنین از ذخایر آهن موجود در بدن مادر خود استفاده می‌نماید. نکته مهمی که باید به آن توجه کرد از دست دادن مقدار بسیار زیادی خون در دوران زایمان است که سطح آهن را کاهش می‌دهد.

تشخیص کمبود فرتین

آزمایش فریتین، اطلاعات خوبی از میزان ذخایر آهن در بدن در اختیار متخصصان قرار می‌دهد؛ اما برای تشخیص نهایی و رد سایر احتمالات، آزمایشات دیگری در کنار آن تجویز خواهند شد. برای مثال می‌توان به آزمایش TIBC اشاره کرد. نتایج این آزمایش نیز در تشخیص فقر آهن مورد استفاده قرار می‌گیرد. آزمایش آهن خون (Fe) و آزمایش CBC (شمارش سلول‌های خونی) نیز ممکن است برای بررسی‌های بیشتر تجویز شوند.

درمان کمبود فرتین

خوشبختانه ریزش مو در اثر کم خونی، به دلیل آسیب رساندن به فولیکول مو به راحتی قابل درمان است؛ بنابراین در خوشبینانه‌ترین حالت، رشد مجدد موها اتفاق خواهد افتاد. در برخی از موارد با استفاده از داروهای زیر می توانید ریزش مو را درمان کنید.

اینستاگرام دکتر واعظ شوشتری

پیشگیری از کمبود فرتین

بهترین راه برای جبران آسیب هایی که کمبود فرتین می تواند به بدن برساند این است که از غذا ها و مکمل هایی استفاده کنید که حاوی آهن هستند. با این کار باعث می شوید تا تعادل میزان آهن در بدن حفظ شود و میزان جذب آهن از میزان مصرف آن در بدن کمتر نشود. یک مسئله ی مهم برای ایجاد تعادل در میزان آهن بدن، این است که از ویتامین هایی استفاده کنید که هم میزان نگهداری و ذخیره ی آهن در بدن را افزایش می دهند و هم جذب آهن را آسان تر می کنند. به خصوص ویتامین های سی و ب دوازده. از جمله غذاهایی که منابع غنی آهن هستند عبارت هستند از گوشت قرمز کم چرب، برنج قهوه ای، تخم مرغ، میوه ی خشک شده، صیفی جات سبز رنگ،‌ لوبیا و حبوبات، مغز آجیل و ماهی.

دکتر علیرضا واعظ شوشتری متخصص پوست و مو، با کسب سالها تجربه در تزریق ژل و تزریق چربی و انجام روشهای جوانسازی مانند اندولیفت و هایفوتراپی در اصفهان، یکی از بهترین ارائه دهندگان این خدمات می‌باشند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 91620100 - 031 تماس حاصل فرمایید.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

در سال 1353 در اصفهان به دنیا آمدم. در سال 1371 با رتبۀ 123 کنکور تجربی در رشتۀ پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران پذیرفته شده و در سال 1378 با مدرک دکترای پزشکی فارغ‌التحصیل گردیدم.

در سال 81 با رتبۀ 17 کشوری در امتحان تخصص رشتۀ پوست و زیبایی دانشگاه اصفهان پذیرفته شدم. همزمان با این موفقیت در امتحان اعزام به خارج رشته تغذیه شرکت کردم و در این امتحان نیز موفق به کسب بورس خارج کشور شدم.

به دلیل علاقه زیاد به رشته پوست، در همین رشته ادامه تحصیل دادم. در سال 2004 میلادی و در حالی که دوره رزیدنتی را طی می‌کردم دوره‌ای یک ماهه، به صورت فشرده پوست را در دانشگاه شفیلد انگلستان گذراندم. این دوره درعلاقه و دیدگاه من نسبت به رشته پوست بسیار موثر بود.
در سال 85 با مدرک بورد تخصصی پوست و زیبایی با رتبه 4 کشوری و اول استان فارغ‌التحصیل شدم.


عکس دکتر علیرضا واعظ شوشتری - بهترین متخصص پوست در اصفهان
طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین