درمان جوش صورت با محلول آنتی بیوتیک
آکنه و یا جوش از مشکلاتی است که ممکن است در اثر تغییرات هورمونی، واکنش به یک نوع وسیله آرایشی و یا محصولات مراقبت از پوست ایجاد شوند. در واقع ممکن است جوش ها به دلایل زیادی از جمله در اثر باکتری ها به وجود بیایند، به طوری که دانه های ملتهب ایجاد شده در اثر جوش مکان بسیار مناسبی برای رشد و تکثیر باکتری ها بوده و با افزایش و تکثیر باکتری ها، جوش ایجاد شده ملتهب تر و مقاوم تر می شود. محصولات مختلفی برای رفع این مشکل و جلوگیری از تکثیر و تشدید جوش وجود دارد. درمان کردن التهاب در نواحی پوستی می تواند از رشد کردن جوش های صورت جلوگیری کند. تأثیرات ضد التهابی آنتی بیوتیک ها به درمان جوش ها کمک می کند. این تأثیر حتی از قدرت آنتی بیوتیک ها در کشتن باکتری نیز بیشتر است. آنها همچنین می توانند آنزیم های بیش فعال تخریبی به نام متالوپروتئینازهای ماتریس را محدود کنند. معمولاً این آنزیم ها با نابود کردن بافت های قدیمی و فضا را برای بافت های جدید فراهم آورده و به سالم ماندن پوست ما کمک می کنند؛ اما زمانی که این آنزیم ها بیش فعال باشند، توانایی آسیب رساندن به مو و غدد چربی در اطراف بافت ها و ساختار صورت را پیدا می کنند. اگر این اتفاق رخ دهد، آنزیم های فوق زمینه را برای شکل گرفتن ضایعات جوشی بزرگ، خشن، قرمز و کیستی را فراهم کرده و همچنین منجر به شکل گرفتن زخم های تو رفته بر روی پوست می شوند.
از روشهای مختلفی برای درمان انواع جوش از قبیل جوش های چرکی در کلینیک دکتر واعظ شوشتری استفاده میشود. شما می توانید برای درمان انواع جوش در اصفهان ، با هماهنگی قبلی از طریق تماس با شماره تلفن 91620100 - 031 به کلینیک دکتر واعظ مراجعه فرمایید.
عملکرد آنتی بیوتیک بر جوش
زمانی که ترکیبات موضعی برای درمان جوش صورت و بدن مؤثر واقع نمی شوند یا بیمار قادر به تحمل آنها نیست و در فرمهای متوسط تا شدید آکنه خصوصاً زمانی که سینه، پشت یا شانه ها درگیر هستند، از آنتی بیوتیک استفاده می شود. آنتی بیوتیک ها از طریق زیر سبب درمان آکنه می شوند:
- با از بین بردن باکتری های مولد جوش به خصوص پروپیونی باکتریوم آکنه
- با کاهش میزان اسید های چرب سبوم (تغییر کیفیت سبوم)
- با کاهش التهابات عفونت های باکتریایی
انواع آنتی بیوتیک
آنتیبیوتیکها را میتوان بهصورت موضعی و خوراکی مصرف کرد.
- آنتی بیوتیک موضعی: آنتیبیوتیکهای موضعی با ازبینبردن باکتریهای اضافی پوست و کاهش قرمزی و التهاب پوست عمل میکنند. در چند ماه اول درمان، میتوانید از رتینوئیدها و آنتیبیوتیکها با هم استفاده کنید. آنتیبیوتیکها اغلب با بنزوئیل پروکساید ترکیب میشوند تا احتمال ایجاد مقاومت آنتیبیوتیکی را کاهش دهند. معمولاً استفاده از آنتیبیوتیکهای موضعی بهتنهایی توصیه نمیشود.
- آنتی بیوتیک خوراکی (قرص درمان جوش): درصورتیکه آکنه متوسط تا شدید دارید، ممکن است برای کاهش باکتریها به مصرف آنتیبیوتیکهای خوراکی نیاز داشته باشید.
بهترین آنتی بیوتیک برای جوش صورت
آنتی بیوتیکهایی که غالباً برای جوش صورت استفاده میشوند به شرح زیر می باشند:
تتراسایکلین
داروی تتراسایکلین احتمالاً محبوبترین آنتی بیوتیک خوراکی توصیه شده برای جوش صورت میباشد. این دارو برای درمان آکنه، جوش صورت و بیماری التهاب پوستی استفاده میشود. برای حصول بهترین نتایج، این دارو باید بین غذاها زمانی که معده خالی است، مصرف گردد. دوز دارو باید به تدریج به محض بهبود علائم پوستی کاهش یابد.
مینوسیکلین
مینوسیکلین نیز یکی از داروهای آنتی بیوتیکی بوده که دارای خواص ضد التهابی میباشد. این دارو متعلق به کلاس داروهای تتراسایکلین میباشد و کمککننده به پاکسازی اشکال شدید جوش و کنترل شیوع آن میباشد. برخی از کاربران ۶۰ درصد کاهش را در شیوع جوش صورت بعد از مصرف مینوسیکلین در غلظت تجویز شده گزارش کردند. مینوسیکلین نه تنها باعث کاهش قرمزی و تورم میگردد، بلکه به درمان زخمهای به جا مانده از جوش نیز کمک میکند.
داکسی سایکلین
در موارد شدید جوش که به مینوسیکلین و اریترومایسین پاسخ نمیدهد، پزشک ممکن است داکسی سایکلین که یک داروی تجویزی قوی میباشد را پیشنهاد دهد. در هنگام استفاده از این آنتی بیوتیک باید به توصیه های پزشک توجه کنید.
اریترومایسین
یکی دیگر از فرمولاسیون ضد باکتریایی در نظر گرفته شده اریترومایسین میباشد. این آنتی بیوتیک دارای خواص ضد باکتریایی و ضد التهابی میباشد که باعث تخریب تعادل پروتئین در گونه های باکتریایی شده و در نتیجه باعث مرگ میکروبها میگردد. برخلاف تتراسایکلین، این قرص میتواند با غذا و یا بدون غذا استفاده شود. در حالی که با مصرف این دارو، باید مقدار زیادی آب برای به حداقل رساندن اثرات جانبی آن بنوشید.
ملاحظات استفاده از آنتی بیوتیک برای درمان جوش
مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک می تواند احتمال ابتلا به مقاومت آنتی بیوتیکی را افزایش دهد. نمی توان مسئله عوارض جانبی داروها را انکار کرد، شاید بتوان عوارض جانبی را در کوتاه مدت با توجه به اثرات درمانی دارو نادیده انگاشت؛ اما ادامه مصرف طولانی مدت دارو می تواند به جایی ختم شود که عوارض دارو بیشتر از فواید آن شود.
عوارض آنتی بیوتیک
مصرف بیش از حد آنتی بیوتیکها میتواند منجر به ایجاد عوارض جانبی خاصی گردد. افرادی که از آنتی بیوتیک های آکنه برای مدت زمان طولانی استفاده میکنند، امکان بیشتری برای ابتلا به عفونت دستگاه تنفسی نسبت به دیگران دارند؛ بنابراین حتی بهترین آنتی بیوتیکها برای جوش نیز باید تحت نظر پزشک و مطابق با دستورالعمل او استفاده گردد. در صورت امکان، دوز دارو باید به منظور اجتناب از ایجاد عوارض جانبی به حداقل برسد.
محلول کلیندامایسین برای درمان جوش
آنتی بیوتیک های موضعی به تنهایی بهترین روش برای درمان آکنه نیستند. آنها در مقایسه با دیگر داروهای موضعی آکنه در دسترس، به آرامی عمل می کنند؛ بنابراین مصرف کلیندامایسین موضعی همراه با درمان دیگری برای آکنه، کارآیی آن را افزایش می دهد. کلیندامایسین یک آنتی بیوتیک است که هم به صورت کپسول و هم به صورت موضعی وجود دارد. از فرم خوراکی آن برای درمان انواع عفونت های باکتریایی و به صورت موضعی برای درمان آکنه و سایر بیماری های پوستی استفاده می شود. در واقع وظیفه کلیندامایسین از بین بردن باکتری هایی است که می توانند در داخل منافذ پوست به وجود بیایند. کاهش میزان این باکتری های القا کننده آکنه باعث جلوگیری از گسترش قرمزی و تورم می شود.
ترکیبات محلول کلیندامایسین
هر میلی لیتر محلول موضعی کلیندامایسین ۱ درصد، حاوی ۱۰ میلی گرم کلیندامایسین (به صورت فسفات) می باشد.
روش مصرف کلیندامایسین
پیش از مصرف محصول بروشور داخل آن را به خوبی مطالعه کنید. بطور معمول پس از شست و شوی پوست با شوینده ملایم و مخصوص پوست، بنا به شدت آکنه، 1 یا 2 بار، کل صورت خود را با پنبه آغشته به کلیندامایسین پاک کنید. کلیندامایسین باید روی کل موضع جوش دار و مستعد به جوش استفاده شود، از مصرف آن بهصورت نقطه ای و فقط روی جوش پرهیز کنید. محلول کلیندامایسین حاوی الکل است، بنابراین از مصرف آن در نواحی حساس، اطراف چشم و داخل چشم و بینی اجتناب کنید.
موارد منع مصرف کلیندامایسین
- وجود هر نوع واکنش آلرژیک یا غیر عادی نسبت به کلیندامایسین یا لینکومایسین
- وجود هر نوع بیماری یا اختلال پوستی
- مصرف همزمان هر نوع داروی دیگر
- در صورت حاملگی یا شیردهی
- در صورت ابتلا به بیماری های گوارشی نظیر ورم معده، التهاب روده و یا کرون از این محلول استفاده نکنید.
- اگر مبتلا به آسم هستید و به آسپرین حساسیت دارید، از مصرف آن بپرهیزید.
- اگر دخانیات مصرف می کنید از مصرف این دارو خودداری کنید.
عوارض جانبی کلیندامایسین
هر دارو ممکن است به موازات اثرات مطلوب درمانی خود باعث بروز بعضی عوارض ناخواسته گردد. در هر حال همه عوارض محلول کلیندامایسین در یک فرد دیده نشده است؛ اما ممکن است گاهی خارش ، قرمزی، التهاب و یا سایر علائم تحریک پوستی (که قبل از درمان وجود نداشت) و به ندرت پوسته پوسته شدن و احساس برافروختگی و یا سوزش پوست در بعضی از افراد رخ دهد که این علائم در طول درمان و با سازگاری بدن از بین می روند و فقط در صورت تداوم نیاز به مراقبت پزشکی دارند.
دکتر علیرضا واعظ شوشتری متخصص پوست و مو، با کسب سالها تجربه در تزریق ژل و تزریق چربی و انجام روشهای جوانسازی مانند اندولیفت و هایفوتراپی در اصفهان ، یکی از بهترین ارائه دهندگان این خدمات میباشند. لطفا جهت هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن 91620100 - 031 تماس حاصل فرمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
علل ایجاد جوش های چرکی و دردناک
تاریخ انتشار : 1401-01-26تاریخ بروز رسانی : 1402-01-23 -
درمان جوش صورت با لیزر
تاریخ انتشار : 1388-12-12تاریخ بروز رسانی : 1399-09-17 -
راکوتان چیست و چه کاربردی دارد؟
تاریخ انتشار : 1400-02-26تاریخ بروز رسانی : 1400-02-27 -
درمان آکنه روزاسه مقاوم به درمان با لیزر
تاریخ انتشار : 1402-07-24تاریخ بروز رسانی : 1402-08-02 -
نقش خوراکی ها در جوش صورت
تاریخ انتشار : 1394-11-21تاریخ بروز رسانی : 1399-09-23
نظرات کاربران درباره این مطلب :سمانه دشتی [ 1402-09-10 ]
سلام آقای دکتر برای من داکسی سایکلین تجویز شده آیا با قرص های ضد افسردگی تداخل نداره؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .