تزریق چربی و بررسی عوارض آن
تزریق چربی یکی از روشهای حجم دهی به صورت و بدن است که طرفداران زیادی هم دارد. در تزریق چربی، سلولهای چربی از مناطقی که با توافق شما و پزشک متخصص، مناسب در نظر گرفته میشوند، برداشته و به نقاطی که نیاز به افزایش حجم دارند، تزریق میشود. در تزریق چربی با توجه به تغییر فرم و حجم ایجاد شده، جوانسازی هم روی پوست صورت میگیرد. اگر قصد انجام تزریق چربی دارید، برای آگاهی بیشتر با عوارض تزریق چربی و اقدام آگاهانه به این روش، شما را به مطالعه ادامه این مطلب دعوت مینماییم.
عوارض تزریق چربی
عوارض تزریق چربی به دو گروه کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم میشود که عبارتند از:
1- عوارض کوتاه مدت تزریق چربی
در روزهای اول پس از تزریق چربی، شایع ترین عارضه درد و تورم است که ظرف چند روز بطور کامل با مصرف مسکنهای معمولی برطرف خواهد شد، به علاوه استفاده از کمپرس سرد در ۲۴ ساعت اول بعد از تزریق و استراحت کامل به کاهش درد و تورم کمک میکند.
2- عوارض بلند مدت تزریق چربی
عفونت
ایجاد عفونت یکی از عوارض تزریق چربی میباشد که ممکن است در محل دهنده چربی یا در موضع انتقال چربی ایجاد شود که رعایت شرایط استریل، استفاده از وسایل یک بار مصرف و انتقال چربی در یک سیستم بسته از بروز این عارضه جلوگیری میکند. در گذشته برای جدا کردن چربی از صافی استفاده میشد که تماس چربی با هوا علاوه بر کاهش ماندگاری آن، ریسک عفونت را بالا میبرد. امروزه در روشهای بسته، با استفاده از سرنگهای Leur Lock و جدا کردن محصولات با سانتریفیوژ میتوان از بروز عفونت جلوگیری کرده و ماندگاری بیشتر تزریق چربی را تضمین نمود.
عدم تقارن
به دلیل جذب غیر یکنواخت چربی و پر شدن بیش از حد موضع تزریق چربی، ممکن است عارضه عدم تقارن در عضوهای دو طرفه ایجاد شود که معمولاً این بی قرینگی بعد از گذشت یک هفته، و با رفع تورم از بین میرود، اگر پس از رفع تورم باز هم احساس کردید عدم تقارن وجود دارد، با استفاده از هایفوتراپی میتوانید به ایجاد تقارن کمک کنید.
جذب سریع چربی تزریق شده
از دیگر عوارض تزریق چربی جذب زودهنگام و غیر معمول چربی تزریق شده است. این عارضه به دلیل وجود خون، سلولهای چربی آسیب دیده و ساکشن چربی با فشار بالا ایجاد میشود. برای پیشگیری از این عارضه سانتریفیوژ کردن با سرعت پایین توصیه میشود که این پروسه با جدا کردن خون و چربی اضافه علاوه بر کاهش تورم بعد از تزریق، موجب ماندگاری بیشتر سلولهای چربی پیوند شده خواهد شد.
تشکیل کیست چربی و نکروز پوست
این مشکل از دیگر عوارض تزریق چربی است که به جهت تزریق بیش از حد چربی در یک موضع کوچک ایجاد میشود و موجب اختلال در خون رسانی بافتهای اطراف و پوست گردیده و باعث میشود، در ناحیه تزریق کیست چربی ایجاد شود. در صورتی که تزریق چربی توسط پزشک متخصص و مجرب انجام شود با تزریق در لایههای مختلف و محتاطانه، از بروز این عارضه میتوان پیشگیری نمود.
ایجاد برجستگی و ناهموارهای سطحی
ایجاد برجستگی و ناهمواریهای سطحی در محل تزریق، بویژه در اطراف چشم و لب از دیگر عوارض تزریق چربی است که برای پیشگیری از این عارضه از کانولهای باریک تر هم برای استحصال چربی و هم برای تزریق چربی توصیه میشود. به علاوه در نواحی که هدف از درمان، جوانسازی است و نیاز به حجم دهی زیادی نیست، (مانند زیر چشم) بهتر است از چربی نانو استفاده شود. در این تکنیک قطعات چربی با فیلتر مخصوص نانو به اجزای ریزتر شکسته شده و وجود سلولهای بنیادی و گلبولهای سفید موجب کلاژن سازی بیشتر، جوانسازی و بازسازی بافتی میشوند که این فرآیند بین یک تا سه ماه ادامه داشته و نهایتاً پوستی صاف تر و هموارتر ایجاد خواهد شد.
تجمع مایعات و سرم seroma در محل دهنده چربی
تجمع مایعات در محل دهنده چربی هم از عوارض تزریق چربی است که برای پیشگیری از این عارضه داروهای ضد انعقاد خون، آسپرین، مسکنهای خانواده آسپرین (ایندومتاسین،اینوپروفن، مفنامیک اسید و…)، از یک هفته قبل از درمان میبایست قطع شوند. علاوه بر آن پوشیدن گن به مدت ۲ هفته از تجمع مایعات در محل دهنده چربی جلوگیری کرده و موجب کاهش سایز نیز میشود.
آمبولی
آمبولی چربی عارضه نادر دیگری است که در صورت تزریق چربی با سوزن نوک تیز ممکن است ایجاد شود. استفاده از کانولاهای غیر نوک تیز و به کار گیری تکنیک غیر تهاجمی توسط پزشک متخصص پوست که در این زمینه مهارت و تبحر لازم را دارا است، موجب جلوگیری از آسیب به عروق بزرگ خواهد شد و از آمبولی جلوگیری میکند.
همشهریان گرامی، برای داشتن چهرهای زیبا و جوان میتوانید بهترین تزریق ژل یا فیلر در اصفهان را با مراجعه به کلینکهای پوست، مو و زیبایی، زیر نظر متخصصین پوست فعال در این شهر تجربه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
تزریق ژل به پیشانی؛ مراحل، ماندگاری، عوارض و هزینه
تاریخ انتشار : 1399-05-13تاریخ بروز رسانی : 1403-08-04 -
برای فرم دهی به لبها تزریق ژل مناسب است یا چربی؟
تاریخ انتشار : 1399-02-13تاریخ بروز رسانی : 1403-08-15 -
جوانسازی زیر چشم با تزریق چربی
تاریخ انتشار : 1399-01-31تاریخ بروز رسانی : 1403-05-07 -
تزریق چربی به صورت چقدر ماندگاری دارد؟
تاریخ انتشار : 1401-01-11تاریخ بروز رسانی : 1403-05-01 -
تزریق ژل به شقیقه و هر آنچه باید درباره آن بدانید
تاریخ انتشار : 1399-12-14تاریخ بروز رسانی : 1403-08-26
نظرات کاربران درباره این مطلب :لعیا مرادی [ 1402-07-17 ]
سلام مدت ماندگاری تزریق چربی به صورت چقدره؟ بلافاصله نیاز به تمدیدم هست؟
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .