عوارض تزریق فیلر و راه های پیشگیری از آنها
این روزها بسیاری از افراد برای جوانی و زیبایی صورت خود، روش تزریق ژل را انتخاب می کنند. در این روش نوین، با استفاده از فیلرهای پوستی، حجم خوبی به صورت می بخشند. با تزریق ژل، چهره فرم و زیبایی خاصی پیدا می کند. با وجود تمام مزایای تزریق ژل یا فیلر، اما این روش عوارضی نیز با خود به همراه دارد.از عوارض قابل پیش بینی و رایج این روش، می توان به تورم و کبودی (این عوارض نهایتاً تا دو هفته پس از تزریق از بین خواهند رفت) در محل تزریق و درد خفیفی که پس از چند ساعت برطرف خواهد شد اشاره کرد.این موضوع به شما کمک می کند تا یک تصمیم آگاهانه در مورد این عمل بگیرید و از عوارض احتمالی آن در امان بمانید.
- عوارض رایج تزریق ژل یا فیلر
- عوارض نادر و خطرناک تزریق ژل یا فیلر
- معایب تزریق ژل
- تزریق ژل و یا فیلر برای چه کسانی ممنوع است؟
- روش های پیشگیری از عوارض تزریق ژل
- مراقبتهای بعد از تزریق ژل برای کاهش عوارض
- مقایسه عوارض تزریق ژل با سایر روشهای زیبایی
- سوالات پرتکرار کاربران درباره عوارض تزریق ژل یا فیلر
- نتیجه گیری
عوارض رایج تزریق ژل یا فیلر
هر چند تزریق ژل یا فیلر به عنوان یکی از روشهای محبوب برای زیبایی مطرح شده است، اما نباید عوارض آن را نادیده گرفت. برخی از این عوارض رایج هستند و پس از گذشت مدت زمان کوتاهی از بین میروند. در ادامه مطلب، شما را با این عوارض، علل بروز و مدت زمان رفع آنها آشنا میکنیم:
1. تورم و کبودی: این عارضه به علت آسیب به عروق خونی کوچک و التهاب در محل تزریق به وجود میآید. معمولاً پس از گذشت 3 الی 7 روز، شاهد رفع تورم و کبودی صورت در اثر تزریق ژل یا فیلر خواهید بود.
2. درد: هر چند تزریق ژل با بیحسی موضعی انجام میشود، اما برخی از افراد پس از آن که اثر بیحسی از بین رفت، در صورت خود احساس درد دارند. این درد به سبب تحریک بافتها و عصبها رخ داده است و پس از گذشت 1 الی روز، از بین میرود.
3. واکنشهای آلرژیکی: برخی از افراد ممکن است به مواد تشکیل دهنده ژل یا فیلر حساسیت داشته باشند. آنها ممکن است عوارض آلرژیکی را تجربه کنند که تا چند هفته نیز ادامه خواهد داشت.
4. تغییر رنگ پوست: پس از تزریق ژل یا فیلر، احتمال تغییر رنگ پوست وجود دارد. این امر به سبب آسیب به عروق خونی یا خونریزی زیرپوستی رخ میدهد و معمولاً پس از گذشت چند روز الی چند هفته، رنگ پوست به حالت عادی خود برمیگردد.
عوارض نادر و خطرناک تزریق ژل یا فیلر
تزریق ژل یا فیلر، علاوه بر عوارض جانبی رایج، ممکن است عوارض خطرناکی نیز با خود به همراه آورد. البته این عوارض نادر هستند؛ اما اگر قصد تزریق فیلر را دارید، بهتر است با این عوارض هم آشنا باشید و در مورد آن آگاهیهای لازم را کسب کنید.
عوارض نادر اما خطرناک تزریق ژل یا فیلر عبارتند از:
- عفونت: در صورتی که در هنگام تزریق ژل یا پس از آن، اقدامات بهداشتی رعایت نشوند، بیمار با عارضه عفونت روبرو میشود. یکی از راههای درمان این عفونت، مصرف آنتیبیوتیک هایی است که پزشک برای بیمار تجویز میکند.
- نکروز بافتی: در شرایطی که پزشک مهارت و تجربه کافی در زمینه تزریق ژل یا فیلر را نداشته باشد، ممکن است سبب نکروز بافتی یا همان مرگ بافت شود. زمانی که ژل سبب انسداد و کاهش خونرسانی به بافت شود، این مشکل رخ میدهد. برای درمان این عارضه، باید هر چه زودتر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
- تجمع ژل: در برخی از مواقع، ممکن است ژل تزریق شده، به شکل تودههایی در برخی از قسمتهای صورت جمع شود. این امر به سبب تزریق بیش از اندازه ژل و یا توزیع نادرست آن در زیر پوست رخ میدهد. راه حل رفع این مشکل، تخیله یا حل کردن ژل است که باید توسط پزشک متخصص انجام شود.
معایب تزریق ژل
استفاده از هر روش جوانسازی، فرم دهی و افزایش حجم، علاوه بر محاسنی که دارد، ممکن است معایبی هم در بر داشته باشد. تزریق ژل یا فیلر نیز از این قاعده مستثنی نیست. تنها عیبی که برای تزریق ژل یا فیلر صورت میتوان برشمرد، غیر دائمی بودن و ماندگاری چند ماهه این روش است که البته گاهی هم این خصوصیت تزریق فیلر به عنوان حسن مطرح میشود.
با وجود اینکه ممکن است شما تمایل به انجام روشهایی داشته باشید که دائمی بوده و نیاز به تکرار نداشته باشند، و در این صورت موقتی بودن تغییرات تزریق فیلر برای شما عیب محسوب شود، برخی از افراد هم هستند که تمایلی به همیشگی بودن تغییرات خود ندارند یا گاهی ممکن است به دلیل نارضایتی از تغییرات ایجاد شده، بخواهند به شرایط قبل از تزریق بازگردند که در چنین وضعیتی، موقتی بودن تزریق ژل، برای آنها حسن به حساب میآید.
تزریق ژل و یا فیلر برای چه کسانی ممنوع است؟
هر چند تزریق ژل یا فیلر، یکی از رایجترین روشهای فرمدهی و زیبایی صورت است، اما این عمل برای تمامی افراد پیشنهاد نمیشود. از نظر پزشکان، تزریق ژل برای این دسته از افراد ممنوع است:
- افرادی که به بیماریهای پوستی دچار هستند.
- کسانی که سابقه بیماریهای خود ایمنی دارند.
- افرادی که در سنین زیر 18 سال به سر میبرند.
- زنانی که در دوران بارداری یا شیردهی هستند.
- کسانی که به عفونتهای باکتریایی پوست و یا تبخال مبتلا هستند.
- افرادی که به بیماریهای مزمن مانند دیابت یا مشکلات قلبی دچار هستند.
روش های پیشگیری از عوارض تزریق ژل
برای آن که از عوارض و مشکلات تزریق ژل در امان بمانید، لازم است به نکات پیشگیرانهای که در ادامه مطلب به آنها اشاره میکنیم، توجه کنید:
- برای تزریق ژل، تنها به یک پزشک متخصص ماهر و با تجربه مراجعه کنید.
- مطمئن شوید که پزشک، از ژلهای معتبر و تایید شده استفاده می کند.
- هرگز برای تزریق ژل به آرایشگاهها و یا مراکز نامعتبر مراجعه نکنید.
- قبل از تزریق ژل، در مورد عوارض جانبی رایج و نادر آن مطالعه کنید.
- در روز تزریق، صورت خود را آرایش نکنید و آن را از هر نوع آلودگی پاک کنید.
- از پزشک خود بخواهید تا اطلاعاتی که بر روی بستهبندی ژل درج شدهاند را به شما نشان دهد.
- اگر در سنین زیر 18 سال هستید و یا دوران بارداری و شیردهی را سپری می کنید، هرگز برای تزریق ژل اقدام نکنید.
مراقبتهای بعد از تزریق ژل برای کاهش عوارض
اگر پس از تزریق ژل یا فیلر، به خوبی از خود مراقبت کنید، کمتر در معرض عوارض آن قرار میگیرید. هر چند این مراقبتها توسط پزشک متخصص به شما گفته میشوند، اما ما هم در این قسمت به مهمترین آنها اشاره می کنیم:
- هرگز محل تزریق ژل را نخارانید و ماساژ ندهید.
- تا چند روز پس از تزریق ژل، آرایش نکنید.
- در روزهای ابتدایی تزریق ژل، استراحت کنید و هیچ کار سنگینی انجام ندهید.
- بهتر است تا چند روزی پس از تزریق ژل یا فیلر، در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
- تمام داروهای مسکن و آنتی بیوتیک که پزشک برای شما تجویز کرده است را سر ساعت مصرف کنید.
- برای رفع ورم و کبودی پوست خود پس از تزریق ژل، با مشورت پزشک خود از کمپرس سرد استفاده کنید.
مقایسه عوارض تزریق ژل با سایر روشهای زیبایی
تزریق ژل، بوتاکس و چربی، از جمله رایجترین روشهای زیبایی و فرم بخشیدن به صورت هستند. این روشها با وجود تمام مزایای خویش، عوارضی هم به همراه دارند. در ادامه مطلب، به مقایسه عوارض تزریق ژل با سایر روشهای زیبایی میپردازیم:
- عوارض تزریق ژل: در این روش بیمار با عوارضی مانند کبودی، تورم، درد و تغییر رنگ پوست مواجه میشود که رایج و طبیعی هستند. البته عوارض نادری نیز وجود دارند که شامل عفونت، نکروز بافت و تجمع ژل هستند.
- عوارض تزریق بوتاکس: در شیوه تزریق بوتاکس نیز عوارض رایجی مانند درد، تورم، کبودی و واکنشهای آلرژیکی رخ میدهند. عوارض نادر بوتاکس شامل مشکلات تنفسی و تاری دید (در صورت تزریق بوتاکس به اطراف چشم) هستند.
- عوارض تزریق چربی: در فرایند تزریق چربی به صورت نیز بیماران ممکن است با عوارض متداولی مانند درد، ورم و کبودی روبرو شوند. از جمله عوارض جدی این روش میتوان به تجمع چربی، عفونت، عدم تقارن، جابهجایی چربی و نکروز بافتی اشاره کرد.
سوالات پرتکرار کاربران درباره عوارض تزریق ژل یا فیلر
1. آیا تزریق ژل دردناک است؟
در فرایند تزریق ژل، دردی احساس نمیکنید؛ چون این فرایند با بیحسی موضعی انجام میشود.
2. مدت ماندگاری ژل در صورت چقدر است؟
مدت ماندگاری تزریق ژل ، این موضوع به نوع ژل و برند آن بستگی دارد. معمولاً ژلهای موقت بین 6 الی 18 ماه و ژلهای نیمه موقت بین 2 تا 4 سال و حتی بیشتر ماندگاری دارند.
3. آیا تزریق ژل یا فیلر باعث افتادگی صورت میشود؟
تزریق ژل معمولاً باعث فرمدهی و بهبود حجم صورت میشود. اگر برای تزریق آن به یک متخصص ماهر و با تجربه مراجعه کنید و پس از آن به خوبی از خود مراقبت نمایید، احتمال بروز مشکلاتی مانند افتادگی صورت کمتر میشود. البته افتادگی صورت به مواردی مانند افزایش سن، نوع پوست و عوامل ژنتیکی نیز بستگی دارد.
4. تزریق فیلر در دوران بارداری مجاز است؟
بهتر است در دوران بارداری، از درمانهای غیر ضروری پزشکی که تزریق ژل هم شامل آن میشود، خودداری کنید.
5. چه مدت بعد از تزریق ژل می توان ورزش کرد؟
معمولاً متخصصان توصیه میکنند که بیماران پس از تزریق ژل، 24 الی 48 ساعت را به استراحت سپری کنند. پس از آن نیز تا 2 هفته، از انجام ورزشهای سنگین خودداری نمایند.
نتیجه گیری
تزریق ژل، یکی از شیوههای متداول و محبوب برای بازگرداندن جوانی و زیبایی به صورت است. با تزریق ژل، صورت حجم خوبی پیدا میکند و فرم آن بهتر از قبل میشود. تزریق ژل هم مانند هر روش زیبایی دیگری، دارای خطرات و عوارضی است. زمانی که در مورد این عوارض اطلاع پیدا کنید، میتوانید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. همچنین اگر برای تزریق ژل به یک متخصص حاذق و با تجربه مراجعه کنید، کمتر دچار این عوارض خواهید شد.
همچنین بخوانید : پاسخ به سوالات رایج درباره تزریق ژل
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان سریع چین و چروک های ظریف پوست
تاریخ انتشار : 1399-04-18تاریخ بروز رسانی : 1403-06-27 -
برجسته سازی لب با تزریق فیلر
تاریخ انتشار : 1399-02-01تاریخ بروز رسانی : 1403-08-26 -
تزریق ژل به صورت های لاغر و استخوانی
تاریخ انتشار : 1401-01-16تاریخ بروز رسانی : 1403-06-29 -
تزریق چربی در چه قسمت هایی از صورت انجام می شود؟
تاریخ انتشار : 1399-02-09تاریخ بروز رسانی : 1399-09-26 -
تزریق فیلر ژویدرم (Juvederm)
تاریخ انتشار : 1395-11-26تاریخ بروز رسانی : 1403-06-27
نظرات کاربران درباره این مطلب :محبوبه رجایی [ 1402-07-17 ]
سلام آقای دکتر من میخوام ژل لب مدل روسی انجام بدم ولی من لبهام اصلا قرینه نیست حین صحبت کردن یک طرف لبم به بالا کشیده میشه امکانش هست با تزریق ژل لب اصلاح بشه
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .