درمان اسکار آکنه با لیزر
جوش صورت یا آکنه شایعترین بیماری پوستی جوانان است. این بیماری اغلب همراه با بلوغ شروع میشود و معمولاً در حدود سن 25 سالگی بهبود مییابد. جوش صورت خود به خود مشکلی برای فرد ایجاد نمیکند ولی تغییرات ظاهری که در صورت بیمار بوجود ميآورد، اغلب باعث مشکلات روحی و اجتماعی او میشود.
از طرف دیگر در 95% افراد مبتلا به جوش صورت، پس از بهبود بیماری جای آکنه در صورت باقی میماند که اصطلاحاً به آن اسکار يا جوشگاه آكنه گفته میشود.
ایجاد اسکار ناشی از آکنه به 3 عامل بستگی دارد که این عوامل عبارتند از:
1- شدت جوش صورت
هرچه جوش صورت فرد شدیدتر باشد احتمال ایجاد جوشگاه بیشتراست. جوشهايی كه به صورت برجسته و کیستی هستند تقریباً در100% موارد، اسکار به جا میگذارند.
2- استعداد خانوادگی
بعضي افراد از نظر خانوادگی مستعد اسکار آکنه هستند بدين معني كه در سایر افراد خانواده هم پس از ایجاد زخم یا ضایعه پوستی، جای آن باقی میماند. اين بيماران بيشتر در خطر ايجاد اسكار در اثر جوشهاي صورت هستند.
3- مدت ابتلا به آکنه قبل از شروع درمان
هرچه فرد مبتلا به جوش صورت، درمان بیماری خود را دیرتر شروع کند احتمال ابتلا به اسکار آکنه در او بیشتر است. در صورتی که فرد بیش از 3 سال اقدام به درمان آکنه نکند، این احتمال به شدت افزایش مییابد. این مسئله لزوم درمان سریع جوش صورت را گوشزد میکند.
اصولاً اسکارهای آکنه به دو دسته فرورفته و برجسته تقسیم میشوند. برای درمان اسکارهای ناشی از جوش صورت از روشهای مختلفی استفاده ميشود.
روشهای مختلف درمان اسکار آکنه
از جمله آنها میتوان به لایه برداری (Peeling)، میکرودرم ابریژن (Microdermabrasion) ، تزریق ژل، تزريق چربي و جراحي اشاره کرد.
کاربرد لیزرها در درمان اسکار آکنه
یکی از بهترین درمانهای اسکار آکنه که به دلیل دقت عمل زیاد اثرات بسیار خوبی دارد ليزر است. لیزرهای کاربردی برای درمان اسکار آکنه به سه دسته تقسیم میشوند:
دسته اول شامل لیزر دی اکسید کربن و لیزر اربيوم هستند. این لیزرها اغلب برای درمان ضایعات فرو رفته ناشی از آکنه به کار میروند. اين ليزرها با برداشت بسیار ظریف لایههای سطحی پوست با دقت میکرون باعث تحریک قسمتهای تحتانی پوست برای تولید کلاژن و در نتيجه درمان اسكار جوشها ميشوند. قبل از انجام این لیزرها از کرمهای بی حسی استفاده میشود که باعث میگردد عمل لیزر کاملاً بدون درد انجام شود. محل انجام لیزر معمولاً تا چند روز قرمز است که با انجام مراقبتهاي توصيه شده توسط پزشك بهبود مییابد. به طور متوسط 3 جلسه ليزر به فاصلة يك ماه براي بهبود اسكار آكنه با این روش لازم است.
دسته دوم لیزرهای کاربردی در درمان اسکار آکنه، لیزرهای غیر تخریبی هستند. این لیزرها با حفظ لایه های فوقانی پوست موجب اعمال تغییراتی در لایههای تحتانی پوست می شوند.این لیزرها معمولاً برای درمان اسکارهای برجسته و قرمزي ناشی از آکنه به کار می روند و نیاز به بی حسی قبل از عمل ندارند. در اين روش کبودی ناشی از عمل لیزر بعد از 7 تا 10 روز کاملاً از بین میرود. به طور متوسط 3 جلسه لیزر به فاصله یک ماه برای بهبود اسکارهاي برجسته آکنه لازم است .
دسته سوم از لیزرهای کاربردی در درمان اسکار آکنه نسل جدید لیزرها هستند که به نام لیزرهای فرکشنال ( Fractional ) شناخته میشوند. این لیزرها که چند سالی است که به بازار وارد شده اند با این روش عمل میکنند که بخش کوچکی از پوست را تخریب میکنند ولی قسمت بیشتر آن را سالم میگذارند. این مساله باعث میشود که قسمت سالم پوست سریعاً به ترمیم بخش تخریب شده آن بپردازد. با این تکنولوژی عوارض ناشی از لیزرهای تخریبی کاهش مییابد و بیمار سریع تر به سر کار بر میگردد ولی در عوض تعداد جلسات بیشتری برای رسیدن به اثرات درمانی لازم است. به هر حال افراد مبتلا به اسکار ناشی از جوش صورت با مشاوره با پزشک میتوانند بهترین و کم عارضه ترین روش درمانی را انتخاب نمایند.
همشهریان گرامی، برای داشتن چهرهای زیبا و جوان میتوانید بهترین تزریق ژل در اصفهان را با مراجعه به کلینکهای پوست، مو و زیبایی، زیر نظر متخصصین پوست فعال در این شهر تجربه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
پانچ صورت چیست؟
تاریخ انتشار : 1399-12-08تاریخ بروز رسانی : 1399-12-11 -
آیا لیزر اندولیفت برای درمان جای جوش هم موثر است؟
تاریخ انتشار : 1402-08-21تاریخ بروز رسانی : 1402-09-01 -
سابسیژن چگونه عمل می کند؟
تاریخ انتشار : 1399-02-15تاریخ بروز رسانی : 1399-09-26 -
کاربرد لیزر ان دیاگ در درمان جوش صورت
تاریخ انتشار : 1399-06-17تاریخ بروز رسانی : 1399-09-26 -
کراس چیست؟
تاریخ انتشار : 1396-09-23تاریخ بروز رسانی : 1399-09-25
نظرات کاربران درباره این مطلب :فرشاد قیامی [ 1400-06-09 ]
جای جوش اسکار
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .