نکات مهم در مورد درماتیت اتوپیک یا اگزمای سرشتی
درماتیت آتوپیک (Atopic Dermatitis) از بیماریهای پوستی شایع است که بسیاری از افراد مبتلا را مستأصل میکند. در این مقاله سعی بر این بوده که آخرین اطلاعات موجود بر اساس آخرین مقالات جمع آوری شود
ویژگیهای درماتیت آتوپیک
شروع بیماری معمولا زیر ۲ سال است بیماری اغلب نواحی فلکسور (جلوی آرنج و پشت زانو) را درگیر میکند اغلب پوست بیمار خشک است سابقه شخصی یا خانوادگی تب یونجه (Hay Fever) و آسم (Asthma) معمولاً وجود دارد.
نقش مرطوب کنندهها در درماتیت آتوپیک
مرطوب کنندهها مخصوصاً انواع حاوی اوره و لاکتات آمونیوم معمولا اثر مثبتی در درمان اگزما دارند.
درمانهای کورتونی درماتیت آتوپیک
داروهای کورتونی موضعی قطعاً اثر مثبتی در درمان بیماری دارند. مقالات هنوز نوع خاصی را مشخص نکردهاند. درضمن هیچ مقاله هنوز ثابت نکرده است که مصرف دوبار در روز کورتونها اثری بیشتر از یکبار در روز داشته باشد. مصرف درست و با دوز صحیح کورتونهای موضعی هیچ عارضه جانبی برای پوست ندارد.
آنتی بیوتیکها و درمان درماتیت آتوپیک
مصرف آنتی هیستامین ها در افراد مختلف اثرات متفاوتی دارد ولی در کل اثر مثبتی در درمان درماتیت اتوپیک دارد.
نقش کرم تاکرولیموس(Tacrolimus) در درمان درماتیت آتوپیک
کرم تاکرولیموس موضعی اثر بسیار خوبی در درمان موارد متوسط تا شدید دارد. نوع ۱٪ این کرم اثری مشابه کورتونهای قوی دارد. سوزش مختصر بعد از استفاده در حدود نیمی از بیماران مشاهده میشود ولی به ندرت آنقدر شدید است که باعث قطع مصرف دارو شود. اغلب بررسیهای انجام شده بر روی این دارو توسط شرکت تولید کننده حمایت شده است. بهتر است که این دارو به عنوان خط دوم درمانی در نظر گرفته شود.
نقش کرم پیمکرولیموس (Pimecrolimus) در درمان درماتیت آتوپیک
کرم پیمکرولیموس از درمانهایی است که در درمان نوع متوسط تا شدید بیماری به کار رفته است. این دارو نازکی پوست نمیدهد. در بررسیهای انجام شده اثر آن از کورتون قوی کمتر است.
تاثیر رژیم غذایی در درماتیت آتوپیک
شواهد کافی در مورد اینکه رژیم غذایی تاثیری در سیر این بیماری دارد وجود ندارد. بیشترین رژیمهای استفاده شده رژیمهای فاقد شیر و تخم مرغ بوده است.
رعایت مواردی برای کنترل و درمان درماتیت آتوپیک
در مورد house dust mite بررسیهای انجام شده نمونههای کمی داشته است به همین دلیل تفسیر آنها مشکل است. در حال حاضر توصیه میشود که از روبالشی و ملحفه مقاوم به آلرژن استفاده شود و اتاق بیماران هر روز جارو برقی شود.اگرچه اغلب مادران از پودرهای فاقد آنزیم برای شستشوی لباس کودکانشان استفاده میکنند ولی شواهد علمی برای تائید اینکه پودرهای حاوی آنزیم باعث تشدید بیماری میشود وجود ندارد.
شواهدی دال بر اینکه استفاده از نرم کننده در ماشین لباس شویی باعث بهبود بیماری میشود نیز وجود ندارد. بررسیها نشان داده است که زبری لباس بیشتر از جنس لباس (طبیعی یا مصنوعی) در تحریک بیماری موثر است بدین معنی که لباس نخی و پلی استر با زبری یکسان اثر مشابهی در پوست این بیماران دارند.
کودکانی که پوشکهای حاوی مواد جاذب استفاده میکنند به درماتیت کمتری در این ناحیه مبتلا میشوند. درمانهای روانشناسی مثل کنترل عادت خارش اثر مهمی به عنوان درمان جانبی در کنار درمانهای دارویی برای درماتیت آتوپیک دارند.
همشهریان گرامی، برای داشتن چهرهای زیبا و جوان میتوانید بهترین تزریق ژل گونه در اصفهان را با مراجعه به کلینکهای پوست، مو و زیبایی، زیر نظر متخصصین پوست فعال در این شهر تجربه نمایید.
آدرس مطب : اصفهان ، خیابان توحید میانی ، قبل از چهارراه پلیس ، مقابل اداره ثبت ، ساختمان آریا ، طبقه اول
تلفن : 91620100 - 031
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
-
درمان اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک
تاریخ انتشار : 1387-12-11تاریخ بروز رسانی : 1399-09-18 -
دلیل پوسته ریزی سر نوزاد چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-05-26تاریخ بروز رسانی : 1401-05-31 -
اگزمای ناحیه پوشک در کودکان چیست و چگونه درمان میشود؟
تاریخ انتشار : 1400-02-19تاریخ بروز رسانی : 1400-02-20 -
فرق اگزما و قارچ پوستی چیست؟
تاریخ انتشار : 1401-09-18تاریخ بروز رسانی : 1401-09-28 -
اگزمای سرشتی یا درماتیت آتوپیک
تاریخ انتشار : 1387-11-06تاریخ بروز رسانی : 1399-09-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :آتوسا [ 1402-06-11 ]
آقای دکتر من خیلی ناراحت دخترم هستم لکه های قرمز رنگ نداره رو پوستش .یه لکه های خاکستری داره دکتر میگه اگزماست از غصه خواب و خوراک ندارم میترسم تمام بدنشو بگیره لطفا کمکم کنید
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .